Dukat uveo sezonski bonus za kooperante, prvi u nas

Autor: Marta Duić , 23. kolovoz 2021. u 22:00
Foto: K. Štedul Fabac/PIXSELL

Uvođenjem dvomjesečnog bonusa Dukat nastoji kooperantima olakšati pripremu i provedbu jesenske sjetve.

Dukat je kooperantima najavio uvođenje sezonskog bonusa za jesensku sjetvu tijekom rujna i listopada ove godine. Naime, primarni je sektor suočen s otežanim uvjetima u proizvodnji mlijeka zbog nepovoljnih klimatskih uvjeta.

Uvođenjem dvomjesečnog bonusa Dukat nastoji kooperantima olakšati pripremu i provedbu jesenske sjetve s ciljem unapređenja proizvodnje stočne hrane i učinkovitosti proizvodnje mlijeka. Danas surađuju s oko 2000 proizvođača mlijeka diljem zemlje od kojih čak 50 posto čine mali proizvođači.

Dukat svježe mlijeko svakodnevno otkupljuje u 15 županija, a više od polovice mlijeka otkupljuje se iz Osječko-baranjske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Iz kompanije poručuju kako unatoč padu proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj unazad posljednjih deset godina na svom otkupnom području unapređuju proizvodnju i kvalitetu proizvedenog mlijeka upravo zahvaljujući ulaganjima u razvoj poslovanja kooperanata.

“Odgovorno i održivo partnerstvo s proizvođačima mlijeka, poticanje proizvodnje mlijeka i života u ruralnim dijelovima zemlje su temeljene odrednice odgovornog poslovanja”, poručio je Duško Glišić, direktor Dukata za poslovanje u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close