Dugovali više od 2,6 milijuna, izašli iz predstečajne nagodbe, sad ulažu milijune u opremu i strojeve

Autor: Poslovni.hr , 12. veljača 2019. u 09:42
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Ulaganja u nove hale, proizvodnju i opremu u Suveniru u zadnjih nekoliko godina penju se na više od 4 milijuna kuna.

Suvenir Arbor, županijska ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida, trenutačno se nalazi u velikom investicijskom ciklusu izgradnje i opremanja novih proizvodnih pogona. Tamo je ovih dana u radnom posjetu bio bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima te obišao novoizgrađene i novoopremljene pogone Suvenira, piše Lokalni.hr.

Tamo je završena izgradnja skladišta za sirovinu vrijedna 425.000 kuna, rekonstrukcija pilane vrijedna 370.000 kuna, izgradnja doradne pilane vrijedna 490.000 kuna, instalacija odsisa piljevine vrijedna 285.000 kuna, nabava peći za grijanje novih hala vrijedna 75.000 kuna, ulaganja vrijedna 1,645.000 kuna. No tu nije kraj. Naime, pred Suvenirom je gradnja još jedne nove modernizirane hale za proizvodnju i izradu dužinsko-širinskih ploča, investicija vrijedna 1,9 milijuna kuna za koju je ugovor o gradnji, uz prisustvo župana Damira Bajsa, potpisao ravnatelj Suvenir Arbora Alen Baščevan s prokuristom tvrtke Promont Commerce Daruvar Vladom Kočijem.

Tako se ulaganja u nove proizvodne hale, proizvodnju i opremu u Suveniru u zadnjih nekoliko godina penju na više od četiri milijuna kuna. Totalni je to preokret tvrtke nabolje koji nije došao preko noći jer riječ je o županijskoj ustanovi koju je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs 2013., kada je ponovno postao župan, zatekao praktički pred zatvaranjem s dugovanjima od 2,6 milijuna kuna. Svjestan situacije, ali i značaja tvrtke koja zapošljava osobe s invaliditetom, župan Bajs tada se ulovio u koštac s problemima i krenulo je rješavanje pitanja predstečajne nagodbe.

Podrazumijevalo je to brojne dogovore i niz sastanka s Ministarstvom financija, vjerovnicima, Hrvatskim šumama, ali u konačnici i s radnicima koji su se bojali za opstanak tvrtke, a time i za svoja radna mjesta svjesni, ako se proizvodnja u Suveniru ugasi, da će teško opet doći do radnog mjesta.

Komentirajte prvi

New Report

Close