Drvna industrija Čazma opremila 16 hotela, sad cilja na globalno tržište

Autor: Božica Babić , 30. studeni 2015. u 09:51
Vlasnik Elvio Florian i član Uprave DI Čazma Drago Veselčić, Foto: Grgur Žučko / Pixsell

U završnoj je fazi isporuka robe za hotel Jure iz šibenske grupacije Solaris te za jedan luksuzni hotel na dalekim Karibima.

Da je moguć vrhunski proizvod kad se udruže hrvatski dizajn, znanje i kvalitetna drvna sirovina, uz punu logistiku talijanskog kapitala, svjedoči Drvna industrija Čazma, koju je poduzetnik Elvio Florian u portfelj svoje Florian grupe stavio u prosincu 2014. Godinama je gomilala gubitke te joj je odbijen i zahtjev za predstečaj. U manje od godinu dana od posrnule tvrtke izrasla je u članicu Florian grupe koja zapošljava 100 radnika i u međuvremenu je svojim asortimanom opremila više od 4000 soba te ostalih prostora u 16 hotela, kao i urede u tridesetak tvrtki, uglavnom u Hrvatskoj te susjednoj BiH.

 

550 zaposlenika

ima Florian grupa u Hrvatskoj

Ono što je najavio u razdoblju ulaska u DI Čazmu Elvio Florian je realizirao, angažirao je hrvatske dizajnere. Tako Vedrana Škalić i Ivica Mamić potpisuju rješenje za hotelsku sobu nazvanu Linea, a Sanja i Neven Kovačić model Pan-El, kojima su udareni temelji novom brendu Flo contract koji je od prošloga tjedna moguće razgledati u novootvorenom izložbenom prostoru u metropoli.

Zagrebački salon tek je prvi u nizu, najavljuje Florian i ne skriva ambiciozne planove. Namjerava postati ne samo najveći proizvođač namještaja u Hrvatskoj, već i prvi izvoznik za područje Europe, ali i za globalno tržište. Od 650 zaposlenih u Florian grupi, njih čak 550 radi u RH u pet tvrtki, čiji asortiman s visokom dodanom vrijednosti mahom završava u izvozu. Zadovoljstvo ne skriva ni član Uprave DI Čazma Drago Veselčić jer proizvodni pogon radi punim kapacitetom, u završnoj je fazi isporuka robe za hotel Jure iz šibenske grupacije Solaris te za jedan luksuzni hotel na dalekim Karibima, a paralelno rade i na ugovorima sa još nekoliko hotelskih kuća, što bi, očekuje, trebalo biti potpisano do kraja godine.

U svim svojim tvrtkama u RH Elvio Florian zapošljava lokalne menadžere. Na razini cijele grupacije za 2015. očekuje više od 35 milijuna eura prihoda, od kojih čak 90 posto iz izvoza. Potvrđuje kako ga i dalje zanimaju nove akvizicije, no ne otkriva o kojim je tvrtkama riječ. U svima koje su već u portfelju ostvario je značajan rast.v

Komentari (2)
Pogledajte sve

jel to ona kombinacija linic-radakovic-erste banka.predstecajna.misli linic da cemo mu i ovo zaboraviti,neces razbojnice.

Bravo!

New Report

Close