Drugi najveći domaći proizvođač softvera širi se u outsourcing

Autor: Bernard Ivezić , 22. srpanj 2014. u 12:35
Ante Jurišić, predsjednik Uprave tvrtke Sedam IT koja je drugi najveći hrvatski proizvođač softvera

Tvrtka je prošlu godinu zaključila s 63 zaposlena i više od milijun dolara neto dobiti, do kraja godine bit će 70 zaposlenih.

Drugi najveći hrvatski proizvođač softvera, tvrtka Sedam IT, koji je lani zabilježio rast prihoda od 34,8 posto na 65,5 milijuna kuna, s novim šefom proizvodnje svoju ponudu širi na outsourcing.

Alen Selimbegović, direktor Sektora razvoja softvera Sedam IT-a naglašava da je točno da cjelokupan portfelj vlastitih softverskih rješenja tvrtke predstavlja izuzetan potencijal za daljnje širenje i unaprjeđenje poslovnih rezultata."Sada se dodatno fokusiramo na razvoj rješenja za nepoznatog i međunarodnog kupca, za razliku od većeg dijela hrvatske IT industrije", kaže Selimbegović. Tvrtka Sedam IT najpoznatija je po četiri vlastita kapitalna softverska rješenja koja koriste neke od najvećih kompanija u Hrvatskoj.Najvažniji od tih softvera je SedamCRM s kojim je tržišni lider ne samo u Hrvatskoj već i u jadranskoj regiji. Slijedi Sedam Karat-24, rješenje za upravljanje financijskim transakcijama i Sedam Kontakt Centar, rješenje za upravljanje svim vrstama kontakata s korisnicima.

Četvrti softver manje je poznat široj javnosti, ali se zato vrlo prisutan u telekom industriji. Riječ je o softveru Sedam LI, sustavu koji omogućava zakonsko presretanje govornog i podatkovnog prometa.Selimbegović kaže da razvijaju i neke nove softvere o kojima zasad ne može govoriti. No, ističe da tridesetak razvojnih inženjera s kojima raspolaže razvojni tim Sedam IT-a imaju mnogo iskustva u području Customer Carea, Big data i mobilnih proizvoda koji su danas u velikoj ekspanziji, pogotovo za velike, korporativne korisnike."Plan je širenje poslovanja i rast tima u slijedećim godinama, jer je to, na kraju krajeva, jedini način za preživljavanje na turbulentnom IT tržištu, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu", kaže Selimbegović.

Ante Jurišić, predsjednik Uprave Sedam IT-a kaže da su lanjski rast prihoda ostvarili povećanjem kapaciteta tvrtke kroz novo zaposlene i nova rješenja. Tvrtka je prošlu godinu zaključila s 63 zaposlena i više od milijun dolara neto dobiti. Ove godine već je narasla na 69, a do kraja godine očekuje da će biti na 70 zaposlenih."Plan za ovu godinu je lagani daljnji rast, a minimum koji očekujem je stabilizacija na trenutnom nivou. Istovremeno, ulažemo značajna sredstva u razvoj, te iz tih ulaganja očekujem dodatnu vrijednost u narednom periodu", kaže Jurišić. Šef proizvodnje Alen Selimbegović pojašnjava da je razvoj softvera isključivo rezultat sposobnosti softverskih arhitekata i programera, tako da je njihovo znanje i edukacija ključna u uspjehu projekata i tvrtke u cjelini.

"Zbog toga ćemo nastaviti kontinuirano usavršavati naše  stručnjake u novim tehničkim vještinama i formalnom procesu edukacije te s tržišta birati kako mlade visokoškolovane stručnjake koji mogu donijeti drugačije poglede i novu energiju, tako i pojedince s iskustvom u proizvodnim i industrijskim nišama", kaže Selimbegović.Sedam IT je lani deset posto prihoda ostvario od izvoza. Glavnina izvoza bila je u regiji, prvenstveno u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori. Jurišćić kaže da planira još veću aktivnost u regiji te daljnje širenje na inozmena tržišta.

Komentirajte prvi

New Report

Close