DPD Croatia do 2022. planira više od 20 električnih vozila

Autor: Suzana Varošanec , 18. veljača 2021. u 14:53

Nakon što je DPD Croatia svoj vozni park obogatila električnim biciklima kojima se vrši dostava u užem centru Zagreba, sada su u svoju zelenu flotu uključili  elektični kombi Nissan e-NV200 XL Volti kojim će se unutar dometa od cca 100 kilometara obavljati usluga dostave na 80 do100 adresa dnevno.

Vozni park tvrtke DPD Croatia i zelena flota sastavljen od električnih bicikla kojima se vrši dostava u užem centru Zagreba po novome je bogatiji i za eklektični kombi Nissan e-NV200 XL Voltia kojim će se unutar dometa od cca 100 kilometara pružati usluga ostave na 80 do 100 adresa dnevno. Uz navedeno, u naredne dvije godine planiraju proširenje flote električnih vozila. Kako navode, cilj je do kraja 2022. raspolagati s više od 20 električnih vozila. Istodobno, u planu je i otvorenje još nekoliko urbanih depoa u većim gradovima diljem Hrvatske.

Prema izvršnom direktoru  tvrtke DPD Croatia Igoru Jakovljeviću, razvoj voznog parka bez štetnih emisija, iako važan je korak u njihovoj  strategiji da ostanu jedan od vodećih pružatelja usluga dostave u Hrvatskoj, samo je polazna točka njihove „zelene“ inicijative te se u budućnosti  može očekivati više njihovih noviteta.  Vizija DPDgroup, čija je navedena hrvatska tvrtka članica, do 2025. je isporuka paketa u više od 225 najvećih europskih gradova diljem 20 zemalja, isključivo vozilima s nula ili vrlo malo štetnih emisija, zatim osigurati „zelenu dostavu“ za 80 milijuna stanovnika i u svoje poslovanje uvesti 7.000 alternativnih dostavnih vozila te diljem Europe otvoriti 80 novih urbanih depoa, kako bi  bili još bliži  njihovim kupcima.

“E-NV200 XL Voltia model je dvostruko većeg kapaciteta od standardnog modela Nissan e-NV200 te je od 2020. dodan Nissanovom službenom europskom asortimanu modela. Voltia, vodeća europska tvrtka za e-mobilnost, preoblikovala je osnovni model u vozilo kapaciteta teretnog prostora 8 m3. Novitet je i osvjetljenje teretnog prostora te utovar na stražnja vrata. Vozilo ima jednaku snagu i domet kao i osnovna verzija, odnosno raspolaže električnim motorom snage 80kW, maksimalna brzina koju postiže je 123 km/h, a ovisno radi li se o vožnji na otvorenoj cesti ili gradskoj vožnji, jednim punjenjem može prijeći između 167 i 236 km. Inovativan pristup rezultirao je izvedbom električnog dostavnog vozila koje ne proizvodi štetne emisije, a troškovno je na istoj razini kao i slični dizelski modeli. Razne dostavne službe u zapadnoj i srednjoj Europi već su prepoznale puni potencijal ovakvih vozila, a sada im se priključila i DPDgroup”, navode iz tvrtke DPD Croatia.

Komentirajte prvi

New Report

Close