Dobit Fortenove na 534 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 30. studeni 2022. u 22:00
Omjer neto duga i prilagođene EBITDA-e pao je na 3,58 puta/S. Midžor/PIXSELL

Najveći pozitivan utjecaj na rast svih poslovnih pokazatelja imali su izvrsna turistička sezona, znatna operativna poboljšanja, ali i inflacija.

Fortenova grupa u srijedu je objavila detaljne poslovne rezultate za prvih devet ovogodišnjih mjeseci, prema kojima je ostvarila dobit iz kontinuiranog poslovanja od 534 milijuna kuna, nasuprot gubitku od 384 milijuna kuna u istom lanjskom razdoblju.

Najveći pozitivan utjecaj na rast svih poslovnih pokazatelja imali su izvrsna turistička sezona, znatna operativna poboljšanja, ali i inflacija.

Fortenova grupa je u tom razdoblju ostvarila ukupni konsolidirani prihod iz kontinuiranog poslovanja od 30,3 milijardi kuna odnosno četiri milijarde eura, što predstavlja 38 posto povećanja u odnosu na isto razdoblje 2021.

Bez utjecaja integracije Mercatora, ukupni prihod iz kontinuiranog poslovanja veći je za 15 posto u odnosu na usporedivo razdoblje 2021., dodaje se. Istodobno, konsolidirana prilagođena EBITDA razdoblja u odnosu na prošlu godinu povećana je za 22 posto, na 2,1 milijardu kuna odnosno 275 milijuna eura.

Krajem rujna Fortenova grupa je na računima imala gotovo dvije milijarde kuna. Istodobno je nastavila s procesom razduživanja te je omjer neto duga i prilagođene EBITDA-e, prema definiciji kreditora, na kraju razdoblja bio 3,58 puta, što je upola manje nego u trenutku osnivanja Fortenova grupe.

Komentirajte prvi

New Report

Close