Davanje prilike mladima je ulaganje u našu budućnost

Autor: Poslovni dnevnik , 05. lipanj 2022. u 22:00
Helena Karasić, direktorica Ljudskih potencijala Dukata/PD

Prepoznali smo projekt kao inicijativu da se mladima koji možda nemaju istu startnu poziciju omogući lakši ulazak u poslovni svijet.

Počeci su uvijek teški, a oni poslovni, često su malo teži nego svi drugi. Ulazak na tržište rada nerijetko zna biti i pomalo frustrirajući, naročito za mlade osobe koje neko vrijeme ne mogu pronaći posao. Nažalost, svjedoci smo i da su osobe s invaliditetom ili one slabijeg imovinskog statusa u težoj prilici doći u poslovno okruženje što im onemogućava stjecanje prvih radnih iskustva.

Upravo je zato Dukat kao najdugovječnija i najveća mljekara u zemlji, ali i kao kompanija koja je oduvijek bila uključiva i socijalno osviještena, prepoznala projekt “Iskustvo zlata vrijedi” kao hvalevrijednu inicijativu da se mladim osobama koje možda nemaju istu startnu poziciju kao netko drugi omogući lakši ulazak u poslovni svijet.

Dukat je bio partner ovom projektu gotovo od samog početka, a kroz stručnu praksu koju su tijekom nekoliko godina kod nas odradile studentice u odjelu Korporativnih komunikacija pokazalo se da smo otvoreni za ovakav oblik suradnje, kao i da doprinos pojedinca našoj organizaciji može biti značajan bez obzira na iskustvo. Njihove ideje, marljivost i entuzijazam kojim su pristupale poslu i njihova spremnost na učenje bile su najbolja potvrda da je sudjelovanje u ovom projektu pun pogodak za obje strane.

Mi u Dukatu ponosni smo na činjenicu da smo jedan od najpoželjnijih poslodavaca u zemlji, što potvrđuje i certifikat Poslodavac partner, a što je rezultat sustavnog upravljanja zaposlenicima. U njihovo obrazovanje i usavršavanje ulažemo značajna sredstva, njegujemo sustave internih napredovanja, evaluacija i nagrađivanja, a imamo i optimalno dizajniran proces zapošljavanja i uhodavanja novih kolega u posao. Također, možemo se pohvaliti programima, anketama i fokus grupama putem kojih zaposlenici mogu dati svoje sugestije za unapređenje poslovanja, kao i različite wellbeing inicijativama.

Svjesni smo da je davanje prilike mladima, naročito onima različitima po bilo kojoj osnovi, zapravo ulaganje u našu budućnost – u budućnost Dukata kao kompanije, ali i u budućnost društva koje ostaje upravo na mladima.

Komentirajte prvi

organizator
pod pokroviteljstvom
glavni partner
partneri

New Report

Close