Đakoviću posao za GATX vrijedan 190 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 24. kolovoz 2022. u 14:00
Proizvodnja i isporuka novih teretnih vagona Shimmns planirana je tijekom prvog polugodišta iduće godine/I. Galović/PIXSELL

Proizvodnja i isporuka vagona planirana je tijekom prvog polugodišta iduće godine.

Dok se čeka dovršetak vlasničke transformacije, Đuro Đaković uspijeva ugovoriti nove poslove. Njegova tvrtka ĐĐ Specijalna vozila ugovorila je upravo gradnju novih teretnih vagona Shimmns za GATX Rail Europe, a vrijednost iznosi gotovo 190 milijuna kuna.

Proizvodnja i isporuka vagona planirana je tijekom prvog polugodišta iduće godine. Iz slavonskobrodske grupacije ističu da su tim projektom ĐĐ Specijalna vozila potvrdila stratešku orijentaciju prema razvoju i proizvodnji vagona specijalne namjene i izvedbe, uz primjenu proizvodne opreme nove generacije kojom tvrtka u međuvremenu zaokružuje svoje razvojne i proizvodne procese.

Prema posljednjem financijskom izvješću grupacije za prvo ovogodišnje polugodište, vrijednost dotad ugovorenih poslova proizvodnje teretnih vagona Shimmns iznosila je gotovo 150 milijuna kuna, te vagona Uacns koje su ugovorili sa švicarskim naručiteljem oko 94 milijuna kuna, a kapaciteti su bili popunjeni za ovu godinu i već su nove gradnje ugovarane za iduću godinu.

Osim segmenta transporta, grupacija Đuro Đaković ima ugovorene poslove u segmentima obrane, te energetike i industrije, a ukupna vrijednost svih poslova, prije najnovijeg ugovora, iznosila je 310 milijuna kuna.

Iz dosadašnje komunikacije, proizvodnja vagona biti će prioritet u daljnjem razvoju slavonskobrodskog industrijalca s novim većinskim vlasnikom, tvrtkom DD Acquisition u vlasništvu čeških investitora Renea Matere i Jaroslava Strnada, koji će uskoro dokapitalizirati tvrtku, osim u novcu i unosom prava raspolaganja nad intelektualnim vlasništvom niza njihovih projekata teretnih vagona, ali i njihove proizvodnje i daljnjeg razvoja projekata tenkova. 

Komentirajte prvi

New Report

Close