Čvrsto vjerujemo da nas različitosti oplemenjuju

Autor: Poslovni dnevnik , 06. lipanj 2022. u 11:42
Ivana Belošević, stručnjakinja za odnose s javnošću i digitalnu komunikaciju/PD

Standard jednakosti u KING ICT-u je imperativ.

King ICT iz godine u godinu podržava projekte koji stavljaju fokus na obrazovanje, uvođenje mladih u IT i STEM svijet i usavršavanje u za to potrebnim vještinama, ali i projekte i inicijative koji omogućuju jednake prilike za sve. Kao jedan od takvih projekata prepoznali smo “Iskustvo zlata vrijedi”, čiji plemeniti cilj svakako vidimo kao nešto što je vrijedno podržati.

Standard jednakosti u KING ICT-u je imperativ, a čvrsto vjerujemo da nas različitosti oplemenjuju – i već smo tu znali da dijelimo vrijednosti koje projekt “Iskustvo zlata vrijedi” promiče te nam je bilo logično podržati ga. Pojednostavljeno – kod naših djelatnika gledamo isključivo kompetencije, a važno nam je da svi dobiju jednaku priliku ostvariti svoje potencijale i graditi karijeru u smjeru u kojem oni to žele.

I sami pokrećemo inicijative koje pomažu mladima zakoračiti u IT svijet. Zato i ove godine organiziramo KING ICT Akademiju – program besplatne edukacije i plaćene prakse za studente koji nerijetko ovdje i ostanu, postanu naši novi kolege. Ponovno smo obilježili i Girls day, kada naše stručnjakinje drže predavanja za učenice srednjih škola ne bi li ih motivirale da odaberu STEM karijeru.

Želimo što više doprinijeti digitalizaciji društva i približiti modernu tehnologiju mladima jer oni su budućnost. Zato je prošle godine King ICT, kao Google for Education partner u Hrvatskoj, s Učiteljskim fakultetom i Profilom Klett opremio prvu digitalnu učionicu budućnosti u RH.

Osim toga, King je donirao IT opremu nekoliko škola – uključujući OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja (oprema za izvođenje programa robotike za djecu u potresom pogođenom području). Donacija IT opreme je Udruzi informatičara Požeško-slavonske županije omogućila da učenicima pruži uvid u modeliranje uz pomoć 3D printera i od malih nogu im da prozor u IT svijet.

Čestitamo Poslovnom dnevniku što već niz godina nastavlja s projektom koji izravno spaja poslodavce sa studentima s invaliditetom ili studentima slabijega materijalnog statusa, pomažući im da lakše zakorače u poslovni svijet i dobiju priliku razviti svoje vještine.

Zbog svega navedenog, zbog vrijednosti koje aktivno promičemo, veselimo se što smo dio priče “Iskustvo zlata vrijedi”. Vjerujemo u svijet jednakih prilika i motivirajuće okruženje za mlade čije su različitosti snaga budućnosti.

Komentirajte prvi

organizator
pod pokroviteljstvom
glavni partner
partneri

New Report

Close