Club Adriatic seli svoje sjedište iz Zagreba u Bašku Vodu, kreću pripreme za velika ulaganja

Autor: Suzana Varošanec , 02. srpanj 2020. u 12:49
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

O predstojećim pozitivnim procesima nakon  akvizicije tvrtke od strane Jadrana te okončanja predstečajne nagodbe već se na lokalnoj razini uvelike govori. 

Bivša državna turistička tvrtka Club Adriatic po novome, odnosno od prije nekoliko dana ima jednog vlasnika – to je dioničko društvo za hotelijerstvo i turizam Jadran iz Crikvenice, i izgleda da će prvi njegov potez biti preseljenje sjedišta Cluba Adriatic iz Zagreba u Općinu Baška Voda. Također, Jadran u konkretnom slučaju po svemu sudeći čekaju i puno veće  investicijske mogućnosti  na području Baškog Polja od prvotno predviđenih za što će biti potrebno pokrenuti procedure izmjena prostorno planske dokumentacije.
O predstojećim pozitivnim procesima nakon  akvizicije tvrtke od strane Jadrana te okončanja predstečajne nagodbe već se na lokalnoj razini uvelike govori.   Iz izvora bliskih općinskim vlastima tako se doznaje da se mogućnosti nude za dva velika projekta. Prvi je poznati projekt  ulaganja u iznosu većem od 100 milijuna eura  u   podizanju kategorizacije postojećih čvrstih objekata i kampa na 4 i više zvjezdice te  još nekoliko novih sadržaja  turističkog predznaka poput vodenog parka, dok je novost  navodno planirana izgradnja   trgovačkog  centra.  Novijeg datuma također su preliminarni razgovori općinskih vlasti s investitorom koji navodno pokazuje interes i za dodatni projekt koji se tiče izgradnje sportskog kompleksa za potrebe priprema za razna sportska natjecanja naših i stranih klubova.  Navodi to načelnik Općine Baška Voda Joško Roščić, koji je istodobno  najavio na ovu temu nove razgovore koje očekuje, kaže,  kako s Upravom Jadrana tako i s vodstvom  Hrvatskog olimpijskog odbora. Potencijali su golemi, tvrdi, kao  i zanimanje za projekt koji bi po  vrijednosti ulaganja  mogao nadmašiti očekivana tamošnja velika  turistička ulaganja u podizanje konkurentnosti Cluba Adriatic.
Inače, na skupštini   tvrtke Club Adriatic održanoj prošlog ponedjeljka usvojen je mehanizam, konkretnije nova izjava društva po kojoj navedena najveća hotelska tvrtka na crikveničkoj rivijeri Jadran  postaje jedini član društva Club Adriatic. Sukladno ovoj objavi na Zagrebačkoj burzi to znači da u vlasničkoj strukturi bivše državne tvrtke više ne sudjeluje Prosperus – Invest, doo za upravljanje fondovima, koji je po pravomoćnoj predstečajnoj nagodbi, a u ime Prosperus FGS-a, prije gotovo pola godine izvršio predviđenu uplatu novčanog uloga. Riječ je o  iznosu  nešto većem od 57 milijuna kuna iz čega je dužnik Club Adriatic podmirio dugove svim vjerovnicima obuhvaćenim predstečajnom nagodbom.    Time su ujedno ispunjene sve obveze preuzete PSN-om, a tvrtku čekaju značajne investicije nakon izmjena urbanističkog plana uređenja u predviđenim procedurama.

Komentirajte prvi

New Report

Close