Član Uprave: Tehnika je danas čvrsto na nogama

Autor: Suzana Varošanec , 30. lipanj 2021. u 21:59
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Obveza preuzimanja prema rješenju regulatora iz travnja odnosi se na dioničare Luxury Real Estate iz Zagreba, Bojana Horvačića, Borana Poljančića i Zvonimira Zlopašu, čijim je zajedničkim djelovanjem prema Hanfi prijeđen zakonski prag te je nastala ova obveza.

Zagrebački građevinar Tehnika, u očekivanju strateškog partnera koji će tvrtki donijeti novu dimenziju u poslovanju nakon pravomoćno potvrđenog predstečajnog sporazuma, prema riječima člana Uprave Bojana Horvačića, danas je čvrsto na nogama. U tijeku su razgovori s nekoliko potencijalnih strateških partnera, za dio ih navodi da su čak u visokoj fazi dogovora. Nagađa se da bi ovo preuzimanje moglo biti realizirano do kraja godine. Istodobno, obveza preuzimanja Tehnike određena Hanfinim rješenjem dobila je sudski epilog kroz tužbe na Upravnom sudu u Zagrebu pa sve dok se pravomoćno ne riješi ovaj predmet, toliko dugo koliko traje upravni spor po Hanfinu rješenju neće se postupati.

Obveza preuzimanja prema rješenju regulatora iz travnja odnosi se na dioničare Luxury Real Estate iz Zagreba, Bojana Horvačića, Borana Poljančića i Zvonimira Zlopašu, čijim je zajedničkim djelovanjem prema Hanfi prijeđen zakonski prag te je nastala ova obveza. Njihove su tužbe dostavljene na odgovor Hanfi, proizlazi iz rješenja regulatora u kojem se iznosi da podnesene tužbe ex lege imaju odgodni učinak na sve 3 točke izreke dok se pravomoćno ne riješi spor. To znači da se po zakonskom automatizmu odgađa izvršenje vezano uz nastanak obveze, tako i podnošenje zahtjeva Hanfi za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje kao i ponude za preuzimanje s potrebnim ispravama, ali i dostavljanje Hanfina rješenja dioničarima.

Komentirajte prvi

New Report

Close