Rimac se sprema preuzeti Bugatti? Evo što na to kažu iz hrvatske tvrtke

Autor: Poslovni.hr , 17. rujan 2020. u 12:57
FOTO: Pixsell

Bugatti Automobiles je trenutačno u podijeljenom vlasništvu, jer obitelj osnivača Bugattija Ferdinanda Piecha i dalje drži 50% kontrolnog udjela.

Volkswagen grupa navodno bi se željela riješiti proizvođača luksuznih sportskih automobila Bugatti iz svojeg asortimana, a kao mogući kupac, s kojim su pregovori navodno već došli vrlo daleko, spominje se domaća kompanija – Rimac Automobili. Ovu ekskluzivnu informaciju prenio je portal Car Magazine. Oni pišu da bi se Bugatti pod Rimčeve skute mogao prenijeti putem Porschea, koji je istodobno i dio VW grupe i suvlasnik Rimac Automobila.

Izvori britanskog portala kažu kako je uprava Volkswagena potvrdila ovu transakciju prošloga tjedna, ali da se čeka još potvrda nadzornog odbora VW grupe. Autonet prenosi da bi u istom potezu Porsche preuzeo veći udio u Rimac Automobilima od onoga koji posjeduje sada, a to je 15,5%. Podsjećamo, 2018. godine Porsche je preuzeo inicijalnih 10% Rimčeve kompanije, da bi prošle godine povećali vlasnički udio za dodatnih 5,5%.

Bugatti Automobiles je trenutačno u podijeljenom vlasništvu, jer obitelj osnivača Bugattija Ferdinanda Piecha i dalje drži 50% kontrolnog udjela. No, njihova bliskost Porscheu mogla bi presuditi da se i oni slože prodati kompaniju, odnosno preseliti je pod kapu – hrvatske tvrtke.

Na upit novinara Poslovnog da komeniraju vijest povodom objava uglednih britanskih agencija i portala, između ostalog i Reutersa, oko mogućnosti da Rimac preko Volkswagena i Porschea prezume Bugatti, iz tvrtke Rimac Automobili samo su kratko odgovorili da ne mogu komentirati spekulacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close