Borba za vrijedno zemljište: Firma iz Zagreba izgubila nekretnine propale mljekare

Autor: Poslovni.hr , 12. veljača 2020. u 14:49
Foto: Getty Images

Radi se o oko 9000 kvadrata građevinskog zemljišta i aktivnoj tvornici mliječnih proizvoda.

Zbog neplaćanja 37,510.001 kunu izlicitirane kupovnine, Trgovački sud je oglasio nevažećom dosudu imovine propalog “Milsa – mljekare Split” tvrtki “Jedina nekretnina” iz Zagreba.

Kako piše Slobodna Dalmacija, istim rješenjem ta vrijedna imovina, a radi se o oko 9000 kvadrata građevinskog zemljišta i aktivnoj tvornici mliječnih proizvoda u Kopilici, smještenih “u sjeni” nebodera u kojem je sjedište OTP banke i gradilišta planirane najviše zgrade u Hrvatskoj, sada se dosuđuje drugom najboljem ponuđaču – Mišelu Delašu iz Splita, koji za uplatu 37,480.001 kunu ima 15 dana.

Taj rok je Trgovački sud odredio još 2018. godine u rješenju kojim je definirao sve uvjete prodaje nekretnina, ali je unatoč tome sedam, odnosno šest puta kraći od onoga kojeg je na koncu isti sud odredio “Prvoj nekretnini”.

Upravo se u rješenjima kojima je vrijeme za uplatu bilo produžavano zagrebačkoj tvrtki krije odgovor na pitanje zbog čega imovina splitske mljekare nije dobila novog vlasnika ni šest mjeseci nakon što je uspješno završena elektronička javna dražba.

Radi se o tome da se većina radnji u stečaju “Milsa” posljednjih mjeseci vrtjela isključivo oko toga je li sud smio “Jedinoj nekretnini” produžiti rok za uplatu 37,5 milijuna kuna.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close