Besplatni IT certifikati za srednjoškolce

Autor: Stjepan Škramić , 19. studeni 2012. u 22:00
Riječ je o globalno priznatim ispitima

Algebra i Microsoft organiziraju pripreme i tri certifikacijska ispita za učenika.

Visoka škola za primijenjeno računarstvo Algebra u suradnji s Microsoftom najavilo je na 17. Smotri Sveučilišta u Zagrebu akciju besplatnog polaganja Microsoftovih IT certifikata za učenike i učenice.

Za sva tri certifikacijska ispita koja će biti ponuđena zainteresiranima osigurane su i besplatne pripreme za polaganje istih koje je moguće pohađati u učionicama Visokog učilišta Algebra ili putem on-line prijenosa. Čak 500 učenica i učenika viših razreda srednjih škola u Hrvatskoj ponovno imaju priliku steći Microsoftov certifikat – potpuno besplatno. "Moj prvi Microsoft certifikat" besplatna je akcija certifikacije za učenike i učenice srednjih škola koju provodi Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo u suradnji s Microsoftom Hrvatska s ciljem promicanja inženjerskih karijera i stjecanja međunarodno priznatih IT certifikata.

Microsoftovi certifikati industrijski su standard u IT svijetu, a učenicima i učenicama srednjih škola kroz ovu akciju pruža se prilika da već i prije upisa na studij steknu svoj prvi, međunarodno priznati certifikat kojim će dokazati informatičke vještine. Algebra će ponuditi tri certifikacijska ispita: "Software Development Fundamentals" za one koji su skloni programiranju i razvoju softvera te žele u budućnosti biti razvojni inženjeri ili inženjerke, "Windows Operating System Fundamentals" za one sklone poslužiteljskim tehnologijama i IT sigurnosti te "Networking Fundamentals" za one koji svoju karijeru vide u mrežnim tehnologijama. Radi se o ispitima koji su jednaki u cijelom svijetu te vrlo često predstavljaju temelj stjecanja daljnjih informatičkih certifikata.

Komentirajte prvi

New Report

Close