Belje u roku platilo ovogodišnje žito

Autor: Miroslav Kuskunović/Agrobiz , 28. kolovoz 2017. u 22:00
Agrokor u Baranji i Srijemu ima 30.000 ha/ Marko Mrkonjić/PIXSELL

Belje, Vupik i PIK Vinkovci isplatili proizvođače pšenice, ječma, repice i zobi.

Ovogodišnja žetve ječma i pšenice koja je na ratarskim površinama Agrokorovih kompanija završena sredinom srpnja donijela je najveće prinose u povijesti Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci, objavili su iz Belja.

Uz vlastite sirovine sve tri kompanije otkupile su i platile gotovo 55.000 tona pšenice, ječma, uljane repice i zobi od 700 kooperanata i proizvođača. Isplatama u roku Agrokorove kompanije potvrđuju da su ozbiljan i stabilan partner za buduću suradnju i otkup nadolazećih kultura soje i kukuruza, dodaju u tvrtki.  U skladu s novom politikom poslovanja konverna Agrokor, Belje kao najveća poljoprivredna kompanija u RH i ubuduće jamči podmirenje svojih obveza prema dogovorenim uvjetima i rokovima.

"Proteklih mjeseci fokus uprave Belja bio je stabilizacija poslovanja i osiguranje nastavka suradnje sa svim partnerima, dobavljačima i kooperantima. Zahvaljujući partnerskim odnosima i razumijevanju uspješno smo završili ovogodišnju žetvu na našim oranicama i platili cjelokupan otkup, a cilj nam je nastaviti s otkupom jesenskih kultura. Svi zainteresirani mogu nam se javiti za otkup roda soje i kukuruza, ističe Davor Bošnjaković, direktor Belja.

Najvažnije operacije Agrokora u poljoprivredi su na krajnjem istoku, u Baranji i Srijemu, gdje se obrađuje više od 30.000 ha. Strategija u ratarstvu usmjerena je prvenstveno na proizvodnju roba za stočnu hranu, za godišnju proizvodnju oko 450.000 utovljenih svinja i 25.000 komada utovljene junadi.

Komentirajte prvi

New Report

Close