Badel dokapitaliziran, slijedi potvrda suda i skupštine

Autor: Suzana Varošanec , 18. veljača 2018. u 22:01
Uskoro i u Rusiji/Goran Stanzl/PIXSELL

Strateški investitor Meteor dao 214,15 milijuna kuna, država 8,5 mil. kn. Završni čin preuzimanja upravljanja u svibnju.

Postupak dokapitalizacije Badela 1862 kojim se temeljni kapital povećava za 222,68 milijuna kuna uspješno je proveden.

Strateški investitor Meteor sudjelovao je s 214,15 milijuna kuna, a država s 8,5 milijuna, što odražava novu dioničku strukturu s Meteorovih oko 84,5% udjela, dok RH drži 13-ak posto, a ostatak mali dioničari.

Završnicu procesa prema Badelovom priopćenju obilježile su aktivnosti Nadzornog odbora i Uprave; naime, NO je dao suglasnost na odluku Uprave kojom je utvrđen iznos uplate u novcu i unesenih tražbina u temeljni kapital te o broju dionica koje se izdaju.

Upis dionica proveden je uspješno za svih 22.268.139 redovnih dionica po 10 kn nominale (što je ukupnih 222,68 mil. kn), a sad se još čeka i da se to potvrdi kroz upis u sudski registar, nakon čega je na redu izvanredna skupština najvjerojatnije u svibnju, kao završni čin kad Meteor i fizički može preuzeti upravljanje.

Postoji i mogućnost da se u sklopu izvanredne skupštine održi i ona redovita za poslovanje u 2017., u kojoj je očekuje pozitivan rezultat što je značajka poslovanja za mandata direktora Ive Markotića.

Aktualne su još i Badelove pripreme, s još nekim hrvatskim proizvođačima vina, vezane za nastup na ruskom tržištu u povodu svjetskog prvenstva u nogometu u lipnju.

U Moskvi će tako uskoro biti otvorena Kuća hrvatskih vina u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i HGK, a predstavnici ruske politike pohvalili su Badelova vina, pa od tuda i dolazi njihova potpora realizaciji hrvatske kuće vina. 

Komentirajte prvi

New Report

Close