Badel 1862: Dobit 7,2 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/H , 30. travanj 2019. u 12:56
Foto: Boris Scitar/Vecernji list

Proizvođač alkoholnih pića Badel 1862 u prvom je tromjesečju ostvario dobit od 7,2 milijuna kuna, što je u odnosu na isto razdoblje lani manja dobit za 3,2 milijuna kuna, objavio je u utorak Badel u financijskom izvješću za prvo tromjesečje.

Na razini operativnog poslovanja ostvarena je dobit od 7,6 milijuna kuna, što je na razini rezultata istog razdoblja lani, navode iz Badela.

Ukupni su prihodi Badela 1862 u prvom tromjesečju iznosili 54,2 milijun kuna, što je 5,1 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok su ukupni rashodi veći za 0,57 posto i iznose 46,9 milijuna kuna. 

Prihodi od prodaje u prvom su tromjesečju smanjeni za 1,18 posto i iznose 51,4 milijuna kuna.

Financijski prihodi iznose 28 tisuća kuna i manji su za 4,1 milijun kuna od onih u prvom kvartalu prethodne godine koji se je najvećim dijelom odnosio na prihod od dividende od povezanog društva i prihoda od usklade po predstečajnoj nagodbi, navodi se u izvješću.

Također se napominje i kako su rashodi iz operativnog poslovanja veći za 2,8 posto i iznose 46,5 milijuna kuna od čega se 29,1 milijun kuna odnosi na materijalne troškove, 12,8 milijuna kuna na troškove osoblja, a 3,7 milijuna kuna na amortizaciju.

Financijski rashodi su smanjeni sa 1,4 milijuna kuna, na 393,8 tisuća kuna. Uprava Badela u izvješću navodi kako financijski rashodi u prvom tromjesečju bilježe smanjenje uslijed prijevremene otplate svih obveza po rješenju o predstečajnoj nagodbi s kraja 2018. godine.

U izvješću se navodi i kako se najveća promjena u aktivi odnosi na smanjenje dugoročnih i kratkoročnih potraživanja od kupaca uslijed njihove prijevremene naplate.

Badel 1862 je kao najmoprimac priznao u svojim financijskim izvještajima dugoročne najmove koji se, kako navode, "najvećim dijelom odnose na najam automobila te dijelom na najam opreme i poljoprivrednog zemljišta, odnosno došlo je do povećanja dugotrajne nematerijalne imovine i dugoročnih obveza".

Po podacima iz konsolidiranog izvješća, koje uz matičnu tvrtku Badel 1862 obuhvaća i istoimene tvrtke u Makedoniji, Srbiji i BiH te tvrtku Basko Trejd 2014 u Makedoniji, Grupa Badel 1882 je u prvom tromjesečju dobit u iznosu od 4,9 milijuna kuna, što je za milijun kuna manje nego u istom razdoblju lani.

Komentirajte prvi

New Report

Close