Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Badel 1862 distribuirat će japanski Nikka whisky

Autor: Božica Babić
16. listopad 2015. u 13:55
Podijeli članak —
FOTO: Press

Priča o nastanku Nikka whiskyja datira iz davne 1918. kada je mladi Masataka Taketsuru, kojeg se danas smatra „ ocem japanskih whiskyja “ poslan u Škotsku kako bi otkrio „tajne proizvodnje whiskyja“.

Badel 1862 dobio je pravo na distribuciju Nikka whiskyja, najcjenjenijeg i najprodavanijeg japanskog brenda whiskyja  u Europi s osvojenim prestižnim nagradama na ocjenjivanjima, gdje se plasira ispred škotskih whiskyja, pohvalili su se iz zagrebačke kompanije najavljujući da su u svoj program distribucije najpoznatijih svjetskih brendova jakih alkoholnih pića sada uvrstili i šest različitih Nikka whiskyja.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

S obzirom na novo partnerstvo, ističu u Badelu, Hrvatskoj je iskazana čast i najavljen je dolazak Sayumi Oyama, brend ambasadorice Nikka whiskyja  za Europu  koja će u Zagrebu i Splitu održati Masterclass radionice.

Badel 1862 dobio je pravo na distribuciju Nikka whiskyja, najcjenjenijeg i najprodavanijeg japanskog brenda whiskyja  u Europi s osvojenim prestižnim nagradama na ocjenjivanjima, gdje se plasira ispred škotskih whiskyja, pohvalili su se iz zagrebačke kompanije najavljujući da su u svoj program distribucije najpoznatijih svjetskih brendova jakih alkoholnih pića sada uvrstili i šest različitih Nikka whiskyja.

S obzirom na novo partnerstvo, ističu u Badelu, Hrvatskoj je iskazana čast i najavljen je dolazak Sayumi Oyama, brend ambasadorice Nikka whiskyja  za Europu  koja će u Zagrebu i Splitu održati Masterclass radionice.

Priča o nastanku Nikka whiskyja  datira iz davne 1918.  kada je mladi Masataka Taketsuru, kojeg se danas smatra „ ocem japanskih whiskyja “ poslan u Škotsku kako bi otkrio „tajne proizvodnje whiskyja“. U Škotskoj susreće Ritu Cowan, koja postaje njegova žena i muza, a koja ga je kasnije inspirirala da  1934. na otoku Hokkaido izgradi Yoichi, svoju prvu destileriju. Sve veći uspjeh omogućio mu je izgradnju druge destilerije, Miyagikyo, na otoku Honshu 1969.

Japanci sustavno njeguju i grade svoj ugled u proizvodnji whiskyja i izazivaju velike promjene u hijerarhiji premium whiskyja diljem svijeta. Od  2000. Nikka whisky zauzima ključnu ulogu i na tržištu Europe.

Autor: Božica Babić
16. listopad 2015. u 13:55
Podijeli članak —
Komentari (1)
Pogledajte sve

valjalo bi to probati.

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close