AZTN ispituje je li PIK Rijeka dobavljačima mlijeka nametao nepoštene trgovačke prakse

Autor: Jadranka Dozan , 13. kolovoz 2020. u 11:52
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U Agenciji naglašavaju kako samo pokretanje upravnog postupka protiv nekog poduzetnika ne znači nužno utvrđenje povrede ZNTP-a, već je pokretanjem postupka obvezna utvrditi relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je postupak protiv prerađivača mlijeka PIK Rijeka radi utvrđivanja je li taj poduzetnik iskorištavanjem značajne pregovaračke snage pri otkupu mlijeka nametao nepoštene trgovačke prakse svojim dobavljačima, objavili su danas iz AZTN-a. Postupak je pokrenut po službenoj dužnosti, na temelju predstavke koja je sadržavala indicije o kršenju Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP).

U Agenciji naglašavaju kako samo pokretanje upravnog postupka protiv nekog poduzetnika ne znači nužno utvrđenje povrede ZNTP-a, već je pokretanjem postupka obvezna utvrditi relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka. Tek nakon toga AZTN će donijeti meritornu odluku, a u međuvremenu ističu kako “zbog zaštite poslovnih tajni ne mogu komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku.

Komentirajte prvi

New Report

Close