FOTO: Aminess dobiva svoj prvi hotel s pet zvjezdica, zaposlit će još 200 radnika

Autor: Marija Crnjak , 21. prosinac 2021. u 07:33
FOTO: PD

Auctorovim preuzimanjem hotela Romana, novigradska se kompanija proširila na Makarsku rivijeru.

Iz Auctor grupe u ponedjeljak je i službeno potvrđeno da su preuzeli hotel Khalani Beach hotel, bivši hotel Romana koji se dugo gradio i promijenio nekoliko vlasnika.

Auctor je hotel kupio od Žare Malića, a upravljanje hotelom je preuzela turistička kompanija Aminess d.d. (bivša Laguna Novigrad), koja je također dio grupe, tako da će se hotel zvati Aminess Khalani Beach Hotel. Hotel je još uvijek u izgradnji, a otvaranje se planira za sezonu 2022. godine.

Još 200 radnika
Ovo će biti prvi hotel s pet zvjezdica u Aminessovu portfelju, a zahvaljujući ovoj akviziciji Aminess će zaposliti 200 novih zaposlenika, javljaju iz kompanije koja se nakon Istre, Krka, Korčule i Orebića sada proširila i na Makarsku rivijeru.

”Makarska je izuzetno značajna i poželjna destinacija, te smo sigurni da će i naš hotel doprinijeti daljnjem kvalitativnom razvoju grada Makarske.

Naša je ključna misija izvrsnost u turističkom sektoru, što nas motivira da razvijamo sve destinacije u kojima Aminess djeluje te da paralelno podižemo kvalitetu objekata kroz investicije i edukacije zaposlenih”, izjavila je Zrinka Bokulić, predsjednica Uprave Aminessa.

Aminess Khalani Beach Hotel moći će ugostiti gotovo 600 gostiju u 299 soba, obiteljskih soba i suiteova, od kojih će većina imati balkon s pogledom na more, neke i whirlpool.

Hotel će imati tri vanjska bazena, wellness i SPA centar na 1600 m2 koji uključuje unutarnji bazen i teretanu, te tri restorana, lobby bar, tri bara na bazenu te krovni bar i tri kongresne dvorane. Na plaži će biti beach bar.

Depandansa nije prodana
Kako doznajemo, predmet prodaje nije bila i depandansa hotela, odnosno tvrtka Romana Apartments koju je krajem 2019. godine od Marinka Sulića kupio Mate Jujnović, vlasnik Prometa Makarska i makarskog i splitskog autobusnog kolodvora.

Pod brendom Aminess hoteli i kampovi tako se trenutačno nalazi 13 hotela, četiri kampa, 92 apartmana i naselje od 80 vila, ukupnih kapaciteta od 5149 smještajnih jedinica.

Komentirajte prvi

New Report

Close