Alfatec lani ostvario rast prihoda od 80 posto

Autor: Poslovni.hr , 07. ožujak 2023. u 11:50
Marko Kornfeld, direktor Alfateca, Foto: PD

Da je godina bila jedna od najuspješnijih u povijesti Alfateca, potvrdila je i Kristina Šimac, financijska direktorica Alfateca.

Alfatec je jučer pred okupljenim novinarima u prostorijama Wespa Spaces u Zagrebu na prvom #1 Alfatec Press Brunchu objavio poslovne rezultate za prošlu godinu te napravio kratku retrospektivu 30 godina postojanja Alfateca. Prije 33 godine, Drago Kornfeld je pokrenuo Alfatec kao obiteljsku tvrtku s troje zaposlenih koja se ubrzo pozicionirala kao jedna od najuspješnijih domaćih IT tvrtki.

U samo proteklih godinu dana, financijski rezultati Alfateca su narasli za 80 posto, a sve to je pozitivan primjer uspješne smjene generacija s oca na sina Marka, što je jedinstven primjer i u Republici Hrvatskoj. Protekla je godina bila značajna i u kadrovskim širenju Alfateca gdje je povećan broj zaposlenih za više od 30% uz povećanje plaća od 10%. Novi zaposlenici došli su i preko studentskih sajmova na kojima je Alfatec prisutan svake godine (FER, FOI i PMF).

Da je godina bila jedna od najuspješnijih u povijesti Alfateca, potvrdila je i Kristina Šimac, financijska direktorica Alfateca. “U protekloj godini prihodi su porasli za oko 80%, a izvoza za 65%. Zajedno s ovom 2023. godinom, investicije će iznositi više od pola milijuna eura”, istaknula je Šimac. Unatoč negativnim trendovima u IT industriji gdje je ova godina započela intenzivnim otpuštanjem, Alfatec planira intenzivno raditi na dodatnim kadrovskim pojačanjima u obliku podatkovnih inženjera, machine learning inženjera, full stack developera i drugih stručnjaka.

Rast izvoza je također u planu za Alfatec, gdje se predviđa rast u svim segmentima poslovanja s naglaskom na izvoz vlastitih rješenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close