Adris grupa preuzela još 152.745 dionica HUP-a Zagreb

Autor: Ana Blašković , 21. lipanj 2018. u 16:38
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Adrisovu ponudu za preuzimanje preostalih dionica HUP-a Zagreb prihvatilo je 668 dioničara čime su rovinjskoj kompaniji prepustili 152.745 dionica, odnosno 35,36 posto upisanog temeljnog kapitala. Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) početkom svibnja odobrila je Adrisu objavu ponude za preuzimanje hotelske tvrtke za 3969,16 kuna za dionicu, što je cijena po kojoj od Anđelka Leke kupio 77,78 posto dionica Expertusa, posredno stekavši većinski udio od 58,56 posto dionica HUP-a Zagreb.

Nakon ovog preuzimanja, Adris i Expertus zajedno drže ukupno 405.738 dionica HUP-a Zagreb, što predstavlja 93,92 posto upisanog temeljnog kapitala. HUP-Zagreb najveća je hotelska tvrtka u metropoli koja u Zagrebu upravlja i u vlasništvu hotela imena poput Sheratona i Westina, kao i nekoliko hotela na dubrovačkoj rivijeri. Rovinjska grupa u ponudi dioničarima isticala je da namjerava pažljivo razmotriti potrebe i mogućnosti ulaganja u postojeći hotelski portfelj HUP-a Zagreb, “s ambicijom razvoja te kreiranja i izgradnje turističkih proizvoda najviše razine kvaliteta sadržaja i usluga, između ostalog i nastavkom poslovne suradnje s Marriott Internationalom, najvećim hotelskim svjetskim lancem, u pogledu franšiza za hotele The Westin u Zagrebu, Sheraton Zagreb Hotel i Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel”.
 

Iz Adrisa poručuju da će ulaskom un segment gradskih hotela s cjelogodišnjim poslovanjem smanjiti smanjuje sezonalnost poslovanja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close