AD Plastik s Q1 certifikatom u redu elitnih Fordovih dobavljača

Autor: Poslovni dnevnik , 09. veljača 2023. u 22:00
U zagrebačkoj tvornici AD Plastika na Jankomiru radi nešto više od 500 djelatnika/D. Puklavec/PIXSELL

Po Došenovim riječima, Europa je primarno tržište AD Plastika te su u Europi u zadnje dvije godine ugovorili 300 milijuna eura novih poslova.

Zagrebačka tvornica AD Plastik grupe dobila je Ford Q1 certifikat, pokazatelj izuzetne kvalitete u automobilskoj industriji diljem svijeta koji se dodjeljuje Fordovim dobavljačima Forda koji su postigli izvrsnost prema različitim kriterijima.

“Svako priznanje obvezuje, pogotovo kada dolazi od jednog od najvećih proizvođača na svijetu. Rezultat je rada svih naših zaposlenih, želim im se na tome posebno zahvaliti”, rekao je predsjednik Uprave AD Plastik Marinko Došen istaknuvši da su time ušli u elitni razred dobavljača Forda te postali dobavljač prve razine.

Po Došenovim riječima, Europa je primarno tržište AD Plastika te su u Europi u zadnje dvije godine ugovorili 300 milijuna eura novih poslova.

Najgori dio poslovanja vezan za rat u Ukrajini nalazi se iza njih, a Došen najavio je mogućnost novih zapošljavanja u AD Plastik grupi, naglasivši da je auto industrija jako dinamična. Prognoze za 2023. Došen nije htio davati, no popuštanje pritiska na energente i sirovine daje umjerenu nadu.

U zagrebačkoj tvornici AD Plastika na Jankomiru radi nešto više od 500 djelatnika, a direktor zagrebačkog pogona Mario Barunica naglasio je da je Ford jedan od ključnih kupaca za Radnu jedinicu Zagreb.

“Nije lako postići Q1 certifikat, proces je dugotrajan i zahtjevan, a na procesu su radili zajedno i djelatnici centralnih službi i Radne jedinice Zagreb”.

Komentirajte prvi

New Report

Close