AD Plastik kupio mađarsku tvrtku koja ima više od 400 zaposlenih i radi za vodeća imena autoindustrije

Autor: Poslovni.hr/H , 26. srpanj 2018. u 14:01
FOTO: Press

Solinski AD Plastik objavio je u četvrtak da je postao potpuni vlasnik mađarske tvrtke Tisza Automotive, koja proizvodi plastične kompomente i ima više od 15 godina iskustva u automobilskoj industriji, a važniji su joj kupci Suzuki, Bentley i Volkswagen.

Time AD Plastik ostvaruje ključne ciljeve poslovne strategije i srednjoročnog plana razvoja, a ova akvizicija osigurat će daljnji rast AD Plastik grupe te proširenje portfelja kupaca, ističu iz AD Plastika u priopćenju objavljenom putem Zagrebačke burze, u kojem se ne navodi vrijednost transakcije.

Tisza Automotive, tvrtka sa sjedištem u Tiszaújvárosu, vodeći je dobavljač Suzukijeve tvornice u Mađarskoj, a osim Suzukija najvažniji su joj kupci Bentley i Volkswagen, čiji su dobavljači prve razine, navode iz AD Plastika. Dodaju da mađarska tvrtka, kao dobavljač druge razine, proizvodi i za druge proizvođače automobila pa su na listi njihovih kupaca Rehau, APCB, Reydel, Hanon Systems, Vernicolor, Mitsuba, Heycoustics i drugi.

Ključne tehnologije tvornice u Mađarskoj su injekcijsko prešanje i puhanje, koje su, kako se ističe, kompatibilne s postojećim tehnologijama AD Plastik grupe.

Po podacima iz priopćenja, mađarska kompanija ima više od 400 zaposlenih, a proizvodni pogoni, skladišta i uredi protežu se na 22.400 metara kvadratnih. U 2017. godini ostvarila je poslovne prihode veće od 20 milijuna eura, a u sljedećih pet godina planiran je njihov rast. 

Tisza Automotive nalazi se na jako dobrom zemljopisnom položaju u odnosu na proizvođače automobila u tom dijelu Europe, ima iskustvo u autoindustriji i dobar portfelj kupaca te koristi i razvija iste tehnologije kao društvo AD Plastik, ističe se u objavi solinskog proizvođača autodijelova.

Sada AD Plastik grupu, uz matičnu kompaniju u Hrvatskoj, čine i tvrtke ADP u Srbiji, dvije tvrtke u Rusiji – AO AD Plastik Togliatti i ZAO AD Plastik Kaluga, AD Plastik u Sloveniji te Tisza Automotive.

Komentirajte prvi

New Report

Close