3. maj ugovorio novi veliki posao

Autor: Poslovni.hr/H , 20. prosinac 2019. u 13:15
Foto:Goran Kovacic/PIXSELL

Brodogradilište 3. maj ugovorilo je izgradnju putničkog broda za polarna krstarenja za australsku tvrku Scenic, a kobilica za izgradnju trebala bi biti položena u drugom tromjesečju sljedeće godine, potvrdio je u petak direktor 3. maja Edi Kučan.

Riječ je o brodu dugačkom 168 metara, istih karakteristika kao kod polarnog kruzera koji je ranije izgrađen u Uljaniku.

U riječkom brodogradilištu gradit će se trup i brod će biti djelomično opremljen, a očekuje se da će porinuće broda biti u prvom tromjesečju 2021.

Izgradnju će financirati naručitelj, po ostvarenim fazama izgradnje.

U 3. maju su zadovoljni sklopljenim poslom, koji će uz završetak tri ranije započeta broda, što je planirano u sklopu ponovnog pokretanja proizvodnje u tom brodogradilištu, osigurati veću zaposlenost.

Uz to, nadaju se i novim ugovorima, budući da tvrtka Scenic planira gradnju još četiri takva broda, kazao je direktor 3. maja Edi Kučan.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Uljanik je na istom brodu izgubio milijune, isporuka je kasnila godinu dana, a brodovlasnik je morao unajmiti svoje radnike jer Uljanikovci nisu nikad radili takve brodove. Jedino što pruža nadu je da će brod biti samo “djelomično opremljen” dakle moguće je da će u 3.maju napraviti samo trup, a nakon porinuća će brod biti otegljen negdje drugdje na opremanje što bi uvelike pojednostavnilo cijeli proces, barem za 3.maj

Bravo ekipa samo naprijed, nadam se bez gubitaka dalje …

New Report

Close