Valamar s PBZ Croatia osiguranjem predao ponudu za Helios Faros, evo koliko planiraju uložiti

Autor: Marija Crnjak , 16. svibanj 2017. u 11:39
Hotel Lavanda, Stari grad Hvar. Foto: Helios Faros

Kako je poznato, Helios Faros d.d. više je desetljeća bio nositelj starigradske turističke ponude, a u stečaju se nalazi od veljače 2016. godine.

PBZ Croatia osiguranje d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima i Valamar Riviera d.d. predali su jučer zajedničku ponudu za ulaganje i dokapitalizaciju društva Helios Faros d.d. u stečaju iz Starog Grada s Hvara.

Kako je poznato, Helios Faros d.d. više je desetljeća bio nositelj starigradske turističke ponude, a u stečaju se nalazi od veljače 2016. godine. Raspolaže kapacitetima kategorije 2*-3*, koji obuhvaćaju 1,465 postelja u turističkim objektima hotela Arkada 2* i Lavanda 3*, apartmanima 2* i kampa Jurjevac, iako je gotovo 20% kapaciteta u čvrstim objektima već neko vrijeme izvan komercijalne funkcije.

U ponudi PBZ Croatia osiguranje d.d. i Valamar Riviera d.d. predlažu plan restrukturiranja te petogodišnji plan ulaganja u turističku imovinu u visini od 650 milijuna kuna. Kroz potpunu obnovu i izgradnju dva ljetovališta visoke kategorije kapaciteta oko 700 smještajnih jedinica, portfelj Helios Farosa d.d. bit će repozicioniran prema premium ponudi čime će i destinacija Stari Grad dobiti na atraktivnosti i prepoznatljivosti. Prema ovom planu, Helios Faros bi nakon obnove hotela Arkada i Lavanda zapošljavao oko 500 djelatnika.

PBZ Croatia osiguranje d.d. i Valamar Riviera d.d. sudjeluju zajednički u ponudi s time da će budući zadatak Valamar Rivijere d.d. biti i upravljanje razvojem i poslovanjem Helios Farosa kroz model ugovora o upravljanju poslovnim objektima, pojašnjavaju u objavi.

PBZ Croatia osiguranje d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima i Valamar Riviera d.d. ulazak u ovaj projekt vide kao potvrdu sinergije zajedničkog nastupa velikog institucionalnog investitora i strateškog investitora iz sektora turizma koji donosi operativna znanja, stručnosti i rezultate. PBZ Croatia osiguranje d.d. i Valamar Riviera d.d. namjeravaju razvijati buduće poslovanje Helios Farosa d.d. u bliskoj suradnji s destinacijom Stari Grad i s ciljem daljnjeg prosperiteta cijelog otoka Hvara.

Ako stečajni vjerovnici prihvate ponudu PBZ Croatia osiguranja d.d. i Valamar Riviere d.d. kreće se u izradu detaljnog Stečajnog plana koji bi trebao omogućiti izlazak Helios Farosa d.d. iz stečaja i nastavak poslovanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close