Istarska hoteljerska tvrtka kupila dva hotela u Njemačkoj

Autor: Poslovni.hr , 09. prosinac 2016. u 13:16
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Ova akvizicija u skladu je sa strateškim namjerama Arenaturista da integrira hotele i hotelske operacije PPHE Hotel Grupe na području centralne i istočne Europe te je prvi korak prema razvoju Arenaturista u vodeću hotelsku kompaniju centralne i istočne Europe

Arenaturist d.d., koja je do sada u svom vlasništvu posjedovala i upravljala hotelima, turističkim naseljima i kampovima isključivo na području Istre, objavila je kako je putem povezanih društava u 100-nom vlasništvu sklopila Ugovor o kupnji hotela art'otel cologne i art'otel berlin kudamm (prijašnjeg naziva art’otel berlin city center west) u Berlinu, Njemačkoj, od treće strane, za ukupni iznos od €54,500,000 neto od bilo kojeg primjenjivog PDV-a (od čega se iznos od €2,329,000 odnosi na namještaj i opremu plaćen od strane operativnih kompanija koje su u vlasništvu PPHE Hotel Grupe) .

Zaključenje akvizicije uvjetovano je odobrenjem njemačkih lokalnih tijela. Grupa trenutno pregovara financiranje akvizicije. Ova akvizicija u skladu je sa strateškim namjerama Arenaturista da integrira hotele i hotelske operacije PPHE Hotel Grupe na području centralne i istočne Europe te je prvi korak prema razvoju Arenaturista u vodeću hotelsku kompaniju centralne i istočne Europe s poslovnim modelom koji uključuje vlasništvo te upravljanje vlastitom imovine i imovinom drugih, primarno pod Park Plaza brendom.

art'otel cologne nalazi se u samom središtu Kölna na području Rheinaudocks. Novoizgrađeni hotel otvoren je 2010. godine te broji 218 soba. U ponudi hotela nalaze se i restoran, bar, sobe za sastanke i sauna. Sukladno art'otel brendu, hotel je inspiriran modernom umjetnošću, a korejski umjetnik SEO glavni je autor umjetničkih djela koja su dio interijera ovog hotela.

art'otel berlin kudamm hotel je sa 152 sobe smješten u berlinskoj četvrti Charlottenburg, nekoliko minuta udaljen od Kurfürstendamma. Od dodatnih sadržaja hotel ima restoran, bar, sobe za sastanke, saunu i teretanu. Hotel je posvećen Andyu Warholu te sadrži preko 250 djela i fotografija izrađenih od strane njegovog najboljeg prijatelja Christopera Makosa.  

Komentirajte prvi

New Report

Close