ZSE otvorila glasovanje za dionicu godine

Autor: Ana Blašković , 16. studeni 2023. u 22:00
Predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić/J. Regović/PIXSELL

Investicijska javnost moći će svoj glas dati putem online ankete dostupne na internetskim stranicama Zagrebačke burze.

Zagrebačka burza u prosincu će po dvanaesti put zaredom dodijeliti “Nagrade Zagrebačke burze”, a jedna od kategorija bit će nagrada za dionicu godine.

Investicijska javnost moći će svoj glas dati putem online ankete dostupne na internetskim stranicama Zagrebačke burze. Glasovanje je otvoreno za sve dionice iz sastava ‘blue-chip’ indeksa CROBEX10, a o dobitniku će uz glasove javnosti odlučiti i nominacije članova Burze.

Laureat će se birati među najeminentnijim domaćim kompanijama koje su otišle korak dalje u transparentnosti i odnosima s investitorima listiranjem na tržište kapitala. Riječ je o Adrisu, Atlantic grupi, Atlantskoj plovidbi, Ericssonu Nikoli Tesli, Hrvatskoj poštanskoj banci, HT-u, Končar Elektroindustriji, Podravci, Valamar Rivieri i Spanu.

Povrh priznanja za dionicu godine, odbor za nagrade dodjeljuje i nekoliko priznanja u drugim kategorijama: dionicu s najvećim porastom prometa, dionicu s najvećim porastom cijene, člana godine, nagrade Akademije Zagrebačke burze za doprinos edukaciji o tržištu kapitala te nagradu za doprinos razvoju tržišta kapitala.

Nagrade Zagrebačke burze utemeljene su 2012. s ciljem jačanja prepoznatljivosti tržišta kapitala i njegovih aktivnih sudionika među financijskom i općom javnosti, poručuju s domaćeg tržišta kapitala. “Budući da izvrsnost svakako zaslužuje priznanje, i ove ćemo godine nastaviti tradiciju nagrađivanja prepoznavanjem i podržavanjem najboljih”, kažu sa ZSE.

Nagrade se tradicionalno dodjeljuju svake godine sredinom prosinca. Prošle godine dionicom godine proglašena je vrijednosnica HT-a koja je ujedno nagrađena i u kategoriji dionice s najvećim prometom.

New Report

Close