Zbog ovoga je promet na ZSE mršaviji nego proteklih dana

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. siječanj 2013. u 12:39
Thinkstock

‘Raspoloženje je i dalje pozitivno, no Crobexi stagniraju jer nema nikakvih vijesti s poslovne scene, niti makroekonomskih podataka koji bi značajnije utjecali na tržište’.

Na Zagrebačkoj su burzi Crobexi danas blago ojačali, nadoknadivši jučerašnje gubitke, no promet je mršaviji nego proteklih dana jer nema vijesti ni sa domaće, ni sa svjetske gospodarske scene koje bi mogle značajnije utjecati na tržište.

Crobex indeks bio je oko 12,00 sati u plusu 0,34 posto, na 1.810 bodova, dok je Crobex10 porastao 0,29 posto, na 1.011 bodova, najvišu razinu od ožujka prošle godine.

Redovni promet iznosio je 4,1 milijun kuna, što je otprilike 4 milijuna manje nego jučer u ovo doba.

„Promet je mršaviji nego proteklih dana, pa se vratio na razine od prije novogodišnjeg entuzijazma koji je vladao na tržištu. Raspoloženje je i dalje pozitivno, no Crobexi stagniraju jer nema nikakvih vijesti s poslovne scene, niti makroekonomskih podataka koji bi značajnije utjecali na tržište“, kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

U fokusu ulagača su dionice koje su i inače najlikvidnije, a na listu milijunašica uvrstila se samo dionica HT-a.

Uz promet od 1,8 milijuna kuna, cijena te dionice porasla je blagih 0,1 posto, na 207,22 kune.

S prometom od oko 980 tisuća kuna slijedi dionica AD Plastika, a cijena joj je porasla 1,13 posto, na 117 kuna.

I na svjetskim se burzama danas trguje oprezno. Londonski FTSE i pariški CAC indeks bili su oko podneva u plusu između 0,2 i 0,4 posto, dok je frankfurtski DAX oslabio 0,1 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close