Zagrebački Hotel Palace povlači dionice sa Zagrebačke burze

Autor: Marija Crnjak , 13. kolovoz 2020. u 13:18
Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Treba napomenuti kako je upravo CERP kočio ranije pokušaje delistiranja Hotela Palace s burze.

Na Glavnoj skupštini Hotela Palace u Zagrebu donesena je odluka o povlačenju dionice PLCH-R-A s redovitog tržišta Zagrebačke burze.

Kako se pojašnjava u objavi tvrtke u srijedu, odluka o delistiranju dionica donijeta je iz više razloga, s ciljem optimizacije i pojednostavljenja poslovanja uslijed trenutnih teških poslovnih okolnosti.

Naime, Palace hotel Zagreb je, kažu, pretrpio značajna oštećenja u potresu, a uslijed pandemije poslovanje je u potpunosti stalo te u ovom trenutku nije potpuno razvidno kada bi moglo biti ponovno pokrenuto. U objavi napominju da se dionicama i inače vrlo rijetko trgovalo, dionica je bila skoro u potpunosti nelikvidna, te time nema poslovno opravdanih razloga za održavanje visokih troškova kotiranja na burzi. Inače, prema podacima iz Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD), najveći doničar Palacea je Drago Ćurković, koji ima 56 posto dionica, dok gotovo 31 posto i dalje ima Republika Hrvatska (CERP).

Treba napomenuti kako je upravo CERP kočio ranije pokušaje delistiranja Hotela Palace s burze.

Uprava Palace Hotela također u objavi izjavljuje da se obvezuje od svih dioničara koji glasaju protiv odluke otkupiti njihove dionice uz pravičnu naknadu, tri mjeseca od dana upisa ove odluke u sudski registar.

Na skupštini je usvojena odluka da se lanjska dobit Hotela Palace od 3,5 milijuna kuna izdvoji u zakonsku pričuvu te ostatak u zadržanu dobit.

Komentirajte prvi

New Report

Close