Zagrebačka burza kaznila Uljanik plovidbu

Autor: Poslovni.hr , 08. travanj 2019. u 09:23
Arhivska fotografija: Patrik Macek / Pixsell

Problem je nastao zbog toga što Plovidba nije dostavila i objavila na Burzi informaciju o tome da im je račun bio u blokadi od 22. veljače, a što im je bila obaveza.

Zagrebačka burza izrekla je javnu opomenu Uljanik Plovidbi te tvrtki odrezala novčanu kaznu u iznosu od 40 tisuća kuna, piše Glas Istre. Uslijedilo je to nakon što je uočeno da ta kompanija ne ispunjava u cijelosti svoje obveze objavljivanja cjenovno osjetljivih informacija propisane odredbama pravila Burze, odnosno ne poštuje obvezu objavljivanja povlaštenih informacija.

Problem je nastao zbog toga što Plovidba nije dostavila i objavila na Burzi informaciju o tome da im je račun bio u blokadi od 22. veljače, a što im je bila obaveza. Na taj način su prekršili svoju obvezu objave cjenovno osjetljivih informacija odnosno povlaštenih informacija propisanih Uredbom o zlouporabi tržišta i pravilima Burze.

Zagrebačka Burza je pri donošenju Oduke posebno u obzir uzela činjenicu da je od Uljanik plovidbe u čak pet navrata zatražila očitovanje o tome jesu li im poznate nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu dionica, a koje ne proizlaze iz informacija koje su ranije dostavljene Burzi, te da su iz Plovidbe svaki put odgovorili kako im takve činjenice nisu poznate.

Komentirajte prvi

New Report

Close