Burzovna cijena Spana u odnosu na početak godine viša je za čak 70-ak posto!

Autor: Jadranka Dozan , 27. lipanj 2023. u 05:11
Predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović/T. Miletić/PIXSELL

U aktualnom Programu otkupa vlastitih dionica limit je postavljen na najviše 175.000 dionica.

S oko 15 milijuna prometa u nepunih šest mjeseci dionice Spana ove godine nose epitet najtrgovanije na Zagrebačkoj burzi, a bilježe i snažan rast cijene.

I nakon blage korekcije s prošlotjednim istekom prava na dividendu (1,33 eura po dionici) čija isplata slijedi za nekoliko dana, burzovna cijena Spana u odnosu na početak godine viša je za čak 70-ak posto.

I u jučerašnjem trgovanju Span je bio najaktivnija dionica, s više od 217 tisuća eura prometa, a dan je zaključen je s cijenom od 60,40 eura ili jedan posto niže nego u petak.

Ovih dana iz kompanije su zaredale informacije o transakcijama povezanim s Programom otkupa vlastitih dionica iz prosinca 2022. koji se provodi, među ostalim, s ciljem raspolaganja dionicama u okviru ESOP programa te nagrađivanja članova Uprave i radnika društva i povezanih tvrtki.

Tako je jučer investicijska zajednica obaviještena o nekoliko transakcija rukovoditelja. Predsjednik Uprave Nikola Dujmović i član Uprave Marijan Pongrac stekli su po nešto manje od 600 dionica, a preostala tri člana – Dragan Marković, Saša Kramar i Antonija Kapović po 1172 odnosno 1075. Ukupno je riječ o 4615 dionica, o čijem otpuštanju iz trezora su iz kompanije izvijestili sredinom prošlog tjedna.

Govoreći o politici kompanije u pogledu ponude dionica (i) zaposlenicima, čelni čovjek kompanije u intervjuu ovog vikenda naglasio je kako Span trenutno ima oko 1800 dioničara, a među njima je i nemali broj “spanovaca”, pri čemu on ima pojedinačno najveći paket (36%).

U aktualnom Programu otkupa vlastitih dionica limit je postavljen na najviše 175.000 dionica, a iznos namijenjen za program na 87,5 milijuna kuna odnosno 11,6 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close