Sunce koncern skupio 69 milijuna kuna

Autor: Tomislav Pili , 18. rujan 2017. u 14:12
Jako Andabak, predsjednik NO-a Sunce koncerna/ Žarko Bašić/PIXSELL

Turistička kompanija izdaje 444.000 novih dionica po cijeni od 155 kuna.

Turistička kompanija Sunce koncern priopćila je u petak da je uspješno završila javnu ponudu novih dionica.

Kompanija će izdati maksimalan predviđeni broj novih dionica, njih 444.000 po cijeni od 155 kuna. Time je Sunce prikupilo 68,8 milijuna kuna od isključivo institucionalnih ulagača. Podsjetimo, dokapitalizacija je najavljena 31. kolovoza, a tada je objavljen i raspon cijene od 148 kuna do 170 kuna.

Nove dionice čine malo manje od 10 posto od ukupno izdanih dionica kompanije.Jako Andabak, predsjednik Nadzornog odbora kompanije, izjavio je kako je iznimno zadovoljan što je Sunce na brz i izrazio efikasan način ostvarilo još jedan važan korak pri transformaciji u pravu javnu kompaniju. "Naša je vizija da Sunce ostane u većinskom obiteljskom vlasništvu, uz najkvalitetnije domaće institucionalne investitore kao suvlasnike i partnere", kazao je Andabak.

Udjel obitelji Andabak pao je sa 84 posto na 76,4 posto, dok je udjel institucionalnih ulagača povećan sa 16 na 23,6 posto. Prikupljeni kapital pridonijet će ubrzavanju srednjoročnih investicijskih planova obnove postojećih smještajnih objekata te omogućavanje povoljnijih uvjeta financiranja, kazao je Andabak.  

Komentirajte prvi

New Report

Close