Špica sezone za Valamar gotovo dostiže rekordnu 2019.

Autor: Marija Crnjak , 02. kolovoz 2021. u 14:02
Kompanija u šest mjeseci više nego udvostručila prihode u odnosu na lani/PD

Kompanija u šest mjeseci više nego udvostručila prihode u odnosu na lani, uz dobit od 19,6 mil. kuna.

U prvih šest mjeseci ove godine Valamar Riviera je ostvarila 291 milijuna kuna ukupnih prihoda, čime je više nego udvostručila prihode u odnosu na isto razdoblje 2020. godine.

Istovremeno je ostvarena pozitivna operativna dobit na razini 19,6 milijuna kuna što predstavlja rast u odnosu na 2020. godinu, ali je i 67 milijuna kuna manja nego u predkriznoj 2019. godini. Također, špica sezone u nekim je destinacijama Valamaru donijela rezultate gotovo kao u rekordnoj 2019. javljaju iz kompanije.

“Ostvareni rast prihoda rezultat je popuštanja restrikcija za putovanja, visoke potražnje s ključnih tržišta, dobre pripreme sezone, otvaranja većine objekata u lipnju te značajnih ulaganja u portfelj u prethodnim godinama.

Značajno poboljšanje operativne dobiti u odnosu na 2020. godinu ostvareno je općom racionalizacijom poslovanja i poduzetim internim mjerama štednje, nastavkom primjene uvođenjem „Pauza, Restart“ programa te mjerama potpore Vlade za očuvanje radnih mjesta”, pojašnjavaju u Valamaru.

Otkrivaju i rezultate u dosadašnjem dijelu špice sezone. Valamar je tako u srpnju 2021. ostvario oko 90 posto prihoda pansiona realiziranih u istom mjesecu 2019. godine, što zajedno s polugodišnjim rezultatima ukazuje na započet oporavak u turizmu.

“Pritom su Istra i sjeverne jadranske destinacije u srpnju ostvarile rezultat sličan onome iz 2019. godine, dok Dubrovnik i južne destinacije i dalje zaostaju. Trend rezervacija za kolovoz poboljšava se u južnim destinacijama, a na sjeveru gotovo doseže 2019. godinu.

Razina neizvjesnosti za poslovne rezultate 2021. i dalje je visoka zbog nesigurnosti oko daljnjeg razvoja pandemije u Europi i generalno niske procijepljenosti u Hrvatskoj”, zaključuju u objavi.

Komentirajte prvi

New Report

Close