Rekordan odaziv naših tvrtki

Autor: Tomislav Pili , 23. svibanj 2018. u 22:01
Aleš Ipavec (Ljubljanska burza) i Ivana Gažić (Zagrebačka burza)/Tomislav Miletć/PIXSELL

Uz 11 hrvatskih, dolazi svega pet slovenskih tvrtki jer nije bilo moguće uskladiti termin skupa.

Već peti po redu Investicijski dani Zagrebačke i Ljubljanske burze održat će se danas u Zagrebu, ali uz nešto manji broj slovenskih kompanija koje će se predstaviti investitorima i analitičarima nego prijašnjih godina.

Kako su pojasnili sa Zagrebačke burze, interes za ovim skupom u skladu je s interesom u nekoliko posljednjih godina i uglavnom se kreće oko 50-ak predstavnika investitora.

"Najviše je hrvatskih investitora, nešto manje slovenskih, a udio stranih investitora posljednjih se godina kreće oko 15 do 20 posto. Ove godine dolaze nam investitori iz Mađatske, Estonije, Češke i Velike Britanije", ističu s domaćeg tržišta kapitala. Na skupu sudjeluje 16 kompanija, od čega rekordnih 11 iz Hrvatske te pet iz Slovenije. Prošle godine došlo je osam slovenskih poduzeća, no to ne znači da se smanjio interes među tamošnjim kompanijama, pojasnio je Aleš Ipavec, predsjednik Uprave Ljubljanske burze.

"Kompanije bi htjele doći, ali jednostavno nismo uspjeli fiksirati datum konferencije da bi odgovarao svim kompanijama u Hrvatskoj i Sloveniji", kazao je Ipavec. Isto tvrde i sa Zagrebačke burze dodavši kako u pravilu sudjeluje većina kompanija iz najviše kotacije Ljubljanske burze.

"Osobito nam je zadovoljstvo vidjeti rekordan broj hrvatskih kompanija koje se predstavljaju investitorima. Iako nam suvremene tehnologije omogućuju više informacija nego ikada i u svako vrijeme, ne treba podcjenjivati moć neposrednog kontakta. Upravo je to ono što ovim događanjem nastojimo omogućiti", kaže predsjednica Uprave Ivana Gažić.

"Kao burza uvijek potičemo izdavatelje da rade na kvaliteti i kvantiteti odnosa s investitorima jer povjerenje je u samoj srži investiranja", zaključila je Gažić.

Komentirajte prvi

New Report

Close