Prvi kvartal 2021. za Inu ipak bolji od lanjskog

Autor: Poslovni dnevnik , 29. travanj 2021. u 22:00
Sándor Fasimon, predsjednik uprave Ine /I. Puklavec/PIXSELL

Prodane količine Maloprodaje otprilike su na lanjskim razinama, dok marža robe široke potrošnje bilježi stalan i jak rast.

Prvi kvartal za Inu je obiljženo nešto boljim rezultatom od lanjskog u istom razdoblju, kada je koronakriza jako pogodila naftnu industriju. Ukupan prihod iznosio je 4,168 milijardi kuna, 25 milijuna više nego u prvom lanjskom kvartalu, u kojemu ostvaren gubitak od 975 milijuna kuna, dok se ove godine bilježi 57 milijuna bruto dobiti.

Neto prihod od prodaje u prva tri mjeseca iznosi 3,953 milijarde kuna, a EBITDA 467 milijuna.

“Poslovanje Istraživanja i proizvodnje obilježeno je nastavkom trenda smanjenja proizvodnje, očekivano s obzirom na zrelu strukturu Ininih polja, što je djelomično nadoknađeno porastom cijena. S druge strane, nova transakcija u Egiptu, koncesijsko područje Blok 10, završena je, što će omogućiti određeni porast proizvodnje u budućnosti.

Rafinerijsko poslovanje je tijekom 2020. godine prilagođeno potražnji, pri čemu je profitabilan uvoz osiguravao stabilnu opskrbu tržišta, no s postupnim popuštanjem restrikcija vezanih za Covid-19 i znakovima optimizma u makro okruženju na kraju prvog tromjesečja počela je i domaća prerada” ističe predsjednik uprave Ine Sándor Fasimon.

Prodane količine Maloprodaje otprilike su na lanjskim razinama, dok marža robe široke potrošnje bilježi stalan i jak rast. Ulaganja su bila 17% veća nego lani u isto vrijeme.

Komentirajte prvi

New Report

Close