Nove Tesline dionice po 767 dolara

Autor: Tomislav Pili , 16. veljača 2020. u 22:00
Izvršni direktor Elon Musk najavio je da će uložiti dodatnih 10 milijuna dolara/REUTERS

Proizvođač električnih automobila odredio cijenu u dokapitalizaciji.

Američki proizvođač električnih automobila Tesla u petak je odredio cijenu novih dionica u dokapitalizaciji na 767 dolara. Kompanija je objavila da će po toj cijeni prodati 2,65 milijuna dionica čime bi prikupila više od 2 milijarde dolara.

Cijena u dokapitalizaciji nudi investitorima diskont od 4,6 posto u odnosu na tržišnu cijenu od četvrtka. Izvršni direktor Elon Musk najavio je da će kupiti dionice vrijedne 10 milijuna dolara, a milijarder Larry Ellison, osnivač Oraclea, uložio bi milijun dolara, priopćila je kompanija.

Što ulagači misle o dokapitalizaciji dovoljno oslikava činjenica da je u četvrtak, nakon objave vijesti o prikupljanju kapitala, cijena skočila za 5 posto. Cijena je samo tijekom ove godine “nabubrila” za 92 posto, pa su sve glasnija razmišljanja na tamošnjem tržištu je li stvoren balon koji nema mnogo veze s fundamentima.

Kompanija je najavila da će prikupljeni novac iskoristiti “za daljnje jačanje bilance, kao i za općenite korporativne svrhe”. Analitičari ne očekuju da će Tesla povećavati temeljni kapital, tim više jer je Elon Musk prije dva tjedna izjavio kako kompanija nema potrebe za time.

Komentirajte prvi

New Report

Close