Ericsson Nikola Tesla i Adris najlikvidniji

Autor: Tomislav Pili , 01. srpanj 2019. u 17:24
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Dobitnik dana dionica je Excelsa nekretnina koja je skočila više od 10 posto na 197 kuna, a izraženiji rast od 7,5 posto na 20 kuna ostvarila je i dionica Varteksa nakon objave o značajnom poboljšanju poslovanja.

Optimizam sa inozemnih burzi u ponedjeljak se ipak nije izraženije prelio na domaće tržište kapitala. Završetkom trgovanja na Zagrebačkoj burzi indeks CROBEX zaustavio se na 1883 boda što je tek 0,04 posto više nego prethodnog trgovinskog dana. S druge strane, indeks CROBEX10 uspio je ostvariti minimalan gubitak vrijednosti od 0,01 posto spustivši se do 1102 boda. De facto stagnaciju dioničkih mjerila pratila je i skromija likvidnost, kako priliči vrućim ljetnim danima. Dionički promet dosegnuo je svega 6,2 milijuna kuna, a milijunski promet ostvarile su dvije dionice. Iako nije često u takvom fokusu investitora, u ponedjeljak je najlikvidnija bila dionica Ericsson Nikole Tesle koja je prikupila 1,1 milijun kuna prometa.

No, veliko zanimanje ulagača nije donijelo i porast cijene, pa je ta dionica pojeftinila za 0,45 posto na 1100 kuna. Po likvidnosti je slijedila povlaštena dionica Adrisa čija je cijena od 465 kuna stagnirala na prometu od milijun kuna. Dobitnik dana dionica je Excelsa nekretnina koja je skočila više od 10 posto na 197 kuna, a izraženiji rast od 7,5 posto na 20 kuna ostvarila je i dionica Varteksa nakon objave o značajnom poboljšanju poslovanja. Gubitnik dana dionica je Viktora Lenca koja je izgubila malo više od sedam posto vrijednosti i zaustavila se na 5,25 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close