CROBEX nastavio padati i treći dan

Autor: Poslovni.hr , 13. studeni 2019. u 19:18
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Trgovanje je proteklo u uvjetima skromne likvidnosti koji na domaćem tržištu traju već nekoliko dana, pa je i trgovinska srijeda donijela jednoznamenkasti promet.

Iako su dobar dio trgovinskog dana proveli u pozitivnom području, poslijepodnevni dio ipak je donio rasprodaju što je rezultiralo produženjem negativne serije CROBEX-a na treći dan. Doduše, pad indeksa bio je gotovo simboličan. Završetkom trgovanja domaće dioničko mjerilo zaustavilo se na 1969 bodova što je 0,07 posto niže nego dan ranije. U padu je i CROBEX10 koji je “zadnje zvono” dočekao na 1170 bodova što je 0,1 posto niže. Trgovanje je proteklo u uvjetima skromne likvidnosti koji na domaćem tržištu traju već nekoliko dana, pa je i trgovinska srijeda donijela jednoznamenkasti promet.

Naime, dionicama je protrgovano za tek 6,8 milijuna kuna, ali je i tako mali promet bio dovoljan da dvije dionice prijeđu milijunski promet. Najlikvidnija je bila dionica Valamar Riviere koja je prikupila 1,7 milijuna kuna, ali joj je cijena oslabila i treći dan, za dodatnih 0,5 posto. Time se spustila na 37,70 kuna. Turističku perjanicu domaćeg tržišta kapitala po likvidnosti je slijedio Kraš kojem se na prometu od 1,2 milijuna kuna cijena od 1050 kuna i dalje nije mijenjala. Izraženijim rastom cijene izdvojila se Saponia koja je na prometu od 85.000 kuna uzletjela 4,7 posto te se zaustavila na 314 kuna. Gubitnik dana je Đuro Đaković koji je pao 8,6 posto na 4,75 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close