Arena Hospitality diže 10 mil. eura kredita za kupnju Hotela Riviera

Autor: Ana Blašković , 08. srpanj 2020. u 22:00
Pulska turistička kompanija nastavlja s investicijama /Duško Marušić/PIXSELL

Za većinu će razina ulaganja ovisiti

Pulska Arena Hospitality grupa, nekadašnji Arenaturist, objavila je na Zagrebačkoj burzi novo kreditno zaduženje.

Turistička grupacija ovog tjedna sklopila je s OTP bankom zajam vrijedan 10 milijuna eura za kupnju i obnovu hotela Riviera u Puli.

Kredit se sastoji od dvije tranše, krajnjeg dospijeća 2030. godine uz fiksnu kamatnu stopu od 2,125 posto, stoji u priopćenju na burzi. “Ovo financiranje još jednom potvrđuje podršku koju grupa uživa među partnerskim financijskim institucijama.

To je potvrda strategije koju grupa provodi kako u operativnom poslovanju tako i vezano uz nove investicije od kojih se očekuje da će dodatno podržati rast poslovanja u narednom razdoblju”, poručili su iz kompanije.

Kao što je Poslovni dnevnik već pisao, zdravstvena situacija mnoge je turističke kompanije prisilila da revidiraju svoje investicijske planove za ovu pa i iduću godinu.

Za većinu će razina ulaganja ovisiti o ovogodišnjim prihodima koji su neizvjesni jer se stanje rezervacija mijenja gotovo svakodnevno.

Uz realizaciju hotela Riviera, Arena Hospitality grupa ove godine nastavlja drugu fazu investicije u kamp Arena Grand Kažela, u što je dosad uloženo oko 50 milijuna kuna, od 200 milijuna kuna kolika je ukupna vrijednost ulaganja.

Nastavlja se i najveća dvogodišnja investicija u hotel Brioni vrijedna 245 milijuna kuna, no ponešto izmjenjenog i smanjenog intenziteta pa još nije definiran datum otvaranja novog hotela.

Komentirajte prvi

New Report

Close