FOTO: Hrvatski Team Tesla vozi do cilja i Guinessove knjige rekorda

Autor: Poslovni.hr , 25. siječanj 2018. u 11:44
Foto: Press

“Prema našim saznanjima, nijedan električni auto prije nas nije prešao Saharu.”

Hrvatski Team Tesla, koji sudjeluje na ovogodišnjem reliju Budapest – Bamako, krenuo je u avanturu života, savladao brojne poteškoće i probleme na putu te uspješno prešao Saharu i ušao u Senegal. Nakon što su 12. siječnja krenuli u najveći amaterski reli, poduzetnik, investitior i zaljubljenik u električne automobile Saša Cvetojević, autor, putopisac, fotograf i urednik IT medija Bug i Mreža Oleg Maštruko te joker-član iz Češke Tomas Konvička, koji čine hrvatski tim nastavlja put prema cilju i plijeni pozornost nevjerojatnim pothvatom – vožnjom u potpuno električnom autu.

„Prema našim saznanjima, nijedan električni auto prije nas nije prešao Saharu. Ne tvrdimo da su naši podaci točni niti je to nužno presudno, ali prijavili smo ovaj projekt i Guinessovoj knjizi rekorda, pa ćemo vidjeti rezultate. Imamo fotke, GPS trackove i potpise svjedoka“, rekao je Saša Cvetojević. Automobilom Tesla Model X, prvim električnim automobilom koji sudjeluje u bilo kojem afričkom reliju trojac entuzijasta i pustolovaca nastavlja put kroz Senegal i Gambiju s očekivanim ciljem u glavnom gradu Gambije, Banjulu, u nedjelju 28. siječnja. „Po meni, jedino što može oboriti našu prijavu je ako je netko jako skroman i tih već to napravio, i to van organizacije nekog relija, dakle potpuno sam i bez agregata, uz beskonačno spora punjenja na štekere, a da to nije nigdje objavio ni u medijima ni na društvenim mrežama. Ako takva osoba ili tim postoje, mi im šaljemo čestitke. Na ovaj put nismo krenuli zbog obaranja rekorda, ali ako i to možemo dodati kao šlag na tortu, zašto ne“, dodaje Oleg Maštruko.

Budapest – Bamako, ponekad skraćeno znan i samo kao Bamako rally, najveći je amaterski reli na svijetu nastao s idejom da se Dakar Rally učini dostupan i "običnim" ljudima.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close