Na Lošinju gastronomija nije samo užitak, već i sastavni dio lokalnog identiteta i doživljaja otoka. U ponudi Lošinj Hotels & Villas ističe se šest restorana koji gostima donose spoj autentičnih okusa, vrhunskih namirnica i pažljivo osmišljene atmosfere, od fine dininga do opuštenih mediteranskih konoba. Svaki od njih priča svoju priču, ali ih povezuje predanost kvaliteti i poštovanje prema lokalnoj kuhinji.

Alfred Keller pruža spoj lokalnih sastojaka i vrhunskih tehnika
Unutar Boutique Hotela Alhambra nalazi se restoran Alfred Keller, nagrađen Michelinovom zvjezdicom i uvršten u renomirani vodič Gault Millau, kojeg vodi chef Michael Gollenz. Jelovnik restorana bazira se na lokalnim namirnicama pripremljenima klasičnim francuskim tehnikama uz suvremeni pristup. Jelovnik se mijenja sezonski, oslanja na održivost opskrbnog lanca i donosi okuse koji dolaze do izražaja kroz isključivo svježe sastojke s otoka Lošinja i okolice.
Među jelima koja se ne propuštaju ističu se tartar od škampa s tajlandskom šalšom i metvicom, file jadranske ribe s koromačem i kulenom te rebarca na roštilju s paprikom. Enološku priču zaokružuje vinska karta koju potpisuje sommelier Filip Veselovac, a koja je Alfred Kelleru donijela priznanje „Best of Award of Excellence“ prema izboru magazina Wine Spectator za 2024. godinu. Cjelokupni doživljaj dodatno oplemenjuje inspirativan interijer s toplim bojama i panoramskim pogledom na uvalu Čikat.

Matsunoki i Bava Innovation donose nove interpretacije mediteranske i japanske kuhinje
S druge strane, Hotel Bellevue je dom dva iznimna restorana koja dodatno potvrđuju poziciju Lošinja kao gurmanske destinacije svjetske klase. Prvi je Matsonuki, japanski restoran nagrađen Michelinovom preporukom i nositelj 16 bodova gastronomskog vodiča Gault&Millau, koji autentičnu japansku kuhinju dovodi u dijalog s bogatstvom mediteranskog podneblja. Na jelovniku chefa Orhana Cakiroglua se ističu raznovrsne vrste sushija, sashimija i ekskluzivna Wagyu A5 govedina, a svaki zalogaj osmišljen je s ciljem pružanja vrhunskog fusion iskustva. Gastronomski doživljaj dodatno obogaćuje pažljivo odabrana selekcija japanskih whiskeya. U konačnici, ovaj sofisticirani fusion restoran jedinstvene ponude u ovom dijelu Europe nudi prostor u kojem istok i zapad, tehnika i emocija, profinjenost i lokalna inspiracija koegzistiraju u savršenoj ravnoteži.
Drugi dragulj kulinarske ponude je Bava Innovation, restoranski koncept koji se svake godine iznova osmišljava i reinterpretira mediteransku gastronomiju. Nakon prošlogodišnjeg talijanskog izdanja, 2025. donosi hommage grčkoj kuhinji u interpretaciji renomiranog chefa Thanosa Feskosa. Njegov autorski jelovnik odražava duboko poštovanje prema kulinarskoj baštini Grčke, kombinirajući je s najsuvremenijim tehnikama kuhanja. Gosti mogu očekivati nezaboravne okuse i modernu prezentaciju jela kao što su zelena pita, surf & turf souvlaki i rizogalo. U Bava Innovationu svaki tanjur donosi prepoznatljive mediteranske okuse ispričane kroz moderan, autentičan i pomno osmišljen kulinarski jezik.

Konoba Cigale i Steakhouse Diana nude morske i mesne specijalitete uz more
Smještene tik uz more, u jedinstvenom ambijentu lošinjske uvale Čikat, konoba Cigale i restoran Steakhouse Diana dvije su gastronomske oaze koje povezuje ljubav prema vrhunskim sastojcima, domaćinskoj atmosferi i nezaboravnom pogledu na Jadran. U konobi Cigale svaki dan donosi novu ponudu svježe jadranske ribe, rakova i školjki – od tartara od tune i jastoga na buzaru s domaćom tjesteninom do brudeta Cigale i plemenite jadranske ribe s roštilja ili pripremljene u soli, a sve pod vodstvom chefa Dinka Lekića. Okusi se zaokružuju čašom vrhunskog hrvatskog vina i slatkim završetkom poput tople savijače sa sladoledom od vanilije ili semifreda od badema s karamelom.
S druge strane, Steakhouse Diana se ističe ponudom premium odrezaka ribeye, t-bone, striploin i biftek, odležanih u vlastitoj komori metodom suhog zrenja, a potom pripremanih na originalnom argentinskom Asado roštilju, uz kulinarski potpis chefa Davora Fornažara. Vinska karta fokusira se na autohtone sorte malih hrvatskih vinarija, a sve je zaokruženo toplinom obiteljskog ugođaja i profesionalnom uslugom. Bilo da volite morske ili mesne delicije, ove dvije adrese savršeno utjelovljuju duh Lošinja – spoj vrhunske gastronomije, prirodne ljepote i istinske posvećenosti gostu.

Gastronomski predah tik uz more
Lanterna Grill & Gourmet poseban je gastronomski kutak smješten na osami između Sunčane uvale i Čikata, tik uz more. Restoran se ističe kuhinjom na otvorenoj vatri i drvenom ugljenu, s naglaskom na sezonske, lokalne namirnice koje svakodnevno stižu od otočnih proizvođača. Na meniju dominiraju jela jednostavne pripreme, ali izuzetnog okusa, prilagođena ritmu ljeta i mirisu mora. Za ležeran ručak ili večeru uz zalazak sunca, terasa iznad mora s pogledom na otok Susak pruža savršeno mjesto za uživanje.

Bilo da birate vrhunsku večeru s pogledom na zalazak sunca, svježu ribu iz dnevnog ulova ili steak pripremljen na otvorenom roštilju, restorani Lošinj Hotels & Villas pružaju doživljaj koji nadilazi klasičan obrok. Oni su mjesto susreta lokalnog i suvremenog, tradicije i inovacije, i nezaobilazna postaja za svakog posjetitelja koji otok želi upoznati i okusom.
