Posljednjih godina, tradicionalna talijanska blagdanska slastica – panettone, postala je pravi hit blagdanskog stola. Iako je nekada bio rezerviran samo za Italiju, danas predstavlja simbol zajedništva i obiteljskih trenutaka diljem svijeta. Ovog Božića, imali smo priliku probati moderni twist ove nezaobilazne božićne tradicije s potpisom Croccantina i oduševili se! Što nas je to posebno osvojilo, donosimo u nastavku.
Panettone: Priča s okusom Pelješca
Priča o Croccantino delicijama priča je o ljubavi prema tradiciji, strpljenju i prednosti u stvaranju autohtonih otočkih slastica. Još prije dva desetljeća, otac osnivačice Marije Antunović, Željko, započeo je jednu takvu priču s prvim pelješkim panettoneom. U Italiji je naučio tajne pripreme te zahtjevne slastice i donio kući divlji kvasac. Brzo je shvatio kako je takva slastica ispred svog vremena, spremio recept u ladicu i čekao neko bolje sutra. To dugo sanjano ‘sutra’ stiglo je 2021. godine, kada je obitelj Antunović od domaćih peljeških jabuka uzgojila vlastiti divlji kvasac, poznat kao lievito madre. Od tada, uz puno pažnje, predanosti i ljubavi, počeli su stvarati svojoj jedinstveni pelješki artizanski panettone.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu