Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Inspektori za hranu otkrili četiri namirnice koje uvijek izbjegavaju u trgovinama

Autor: Poslovni.hr
19. rujan 2024. u 13:12
Podijeli članak —
Foto: Unsplash

Evo koje namirnice inspektori za hranu uvijek izbjegavaju u trgovinama.

Inspektori sigurnosti hrane često su prva linija obrane kada je u pitanju identificiranje izbijanja salmonela i E. coli, prolazeći intenzivnu obuku kako bi najbolje prepoznali problematična područja.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Evo koje namirnice inspektori za hranu uvijek izbjegavaju u trgovinama:

Inspektori sigurnosti hrane često su prva linija obrane kada je u pitanju identificiranje izbijanja salmonela i E. coli, prolazeći intenzivnu obuku kako bi najbolje prepoznali problematična područja.

Evo koje namirnice inspektori za hranu uvijek izbjegavaju u trgovinama:

Nepasterizirano mlijeko

Nepasterizirano mlijeko je piće koje regulatori sigurnosti hrane obično izbjegavaju jer mlijeko nije prošlo proces zagrijavanja koji ubija patogene, produljuje vijek trajanja i čini piće sigurnijim za konzumaciju.

Kao rezultat toga, ovo mlijeko dom je mnogim štetnim klicama poput salmonele, E. coli, listerije, brucele i drugih, piše Mirror.

Klice

Iako stručnjaci ne savjetuju potpuno izbjegavanje klica, upozoravaju da je ključno oprati sve proizvode prije konzumacije jer mogu sadržavati štetne bakterije poput E. coli i salmonele.

Unaprijed narezano voće i povrće

Inspektori su izrazito protiv unaprijed narezanih dinja, ističući da su one najosjetljivije na kontaminaciju iz nekoliko razloga: rastom na zemlji, prljava voda može se zarobiti u njima.

Također mogu doći u kontakt s izmetom životinja.

Kora dinje također je osjetljiva na rast bakterija jer se patogeni mogu zalijepiti za koru i eventualno prodrijeti u nju.

Gotova jela

Najvažnije pravilo je da sva hrana bude održavana na temperaturi od 57 stupnjeva Celzija ili više, ili ispod 5 stupnjeva Celzija ako se čuva na hladnom.

Inspektori također uvijek pogledaju je li zaštita protiv kihanja na mjestu i čista te jesu li kliješta čista i dostupna.

Autor: Poslovni.hr
19. rujan 2024. u 13:12
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close