Kupili ste čokoladu, otvorili je i ugledali sive i bijele mrlje koje podsjećaju na plijesan? Ako se pitate trebate li je baciti, stručnjaci odgovaraju: “Ne, takva čokolada sigurna je za jelo.”
“Svi oblici čokolade, među njima pločice, preljevi i bomboni, mogu razviti bjelkaste mrlje. Po svoj je prilici ta čokolada sigurna za jelo, kuhanje i pečenje, i to zbog dvaju razloga. Prvo, čokolada u sebi ima malo vlage, pa se mikroorganizmi moraju pomučiti da se smjeste i narastu usprkos velikoj količini šećera. Drugo, kakao je krcat prirodnim antioksidansima koji ne dopuštaju mastima da oksidiraju i užegnu, piše Pun kufer.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu