Postoje četiri boce iz vašeg bara koje biste svakako trebali baciti, piše tportal. Na prvome mjestu su likeri koji su otvoreni godinu ili duže. Rok trajanja neotvorenog likera praktički je beskonačan, ali kod otvorenih općenito pravilo glasi: ako alkoholna pića sadržavaju dodane arome, šećere ili voćne sokove, najbolje ih je konzumirati u roku od godinu dana od otvaranja. Budu li predugo stajala, ta pića počinju oksidirati i neizbježno se kvare. Pokvareni likeri, koji obično sadrže niz aditiva, često imaju kristale koji se pojavljuju oko otvora boce, a sama tekstura pića može postati viskoznija.
Drugi na listi za ‘odstrel’ su krem likeri koji su u vašem baru proveli godinu i pol ili duže. Svakom krem likeru isteći će rok trajanja i neće vam se isplatiti riskirati. Dakle, ako boca krem likera u vašem baru stoji više od godinu i pol i otvorena je, odmah je bacite. Ako je još uvijek zatvorena, znajte da imate dvije godine od kupnje da biste uživali u piću prije nego što se pokvari.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu