Globalni poremećaji u poljoprivrednoj proizvodnji utječu i na cijene hrane u Hrvatskoj, a za veću stabilnost i niže cijene je nužna veća domaća proizvodnja, rečeno je na panelu “Glad za profitom ili realni rast troškova: Tko najviše zarađuje na višim cijenama hrane” koji se održao u sklopu konferencije Zeleni plan u hrvatskoj poljoprivredi u organizaciji Poslovnog dnevnika u četvrtak u Zagrebu.
Kumulativne krize
Dragan Kovačević, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam, kazao je da se nalazimo u kumulativnim krizama – od pandemije preko rata u Ukrajini i energetske krize, pa sve do elementarnih nepogoda.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu