Span kupio estonsku kompaniju za 11,4 milijuna eura

Autor: Josipa Ban , 03. travanj 2023. u 07:00
Foto: pd

Iz Spana objašnjavaju da će dio kupoprodajne cijene ovisiti o poslovnim rezultatima GT Tarkvara u 2023. i 2024.

Span je preuzeo estonsku IT kompaniju GT Tarkvaru. Riječ je o vodećem društvu za licenciranje i upravljanje softverskom imovinom u Estoniji koje posluje duže od 25 godina. Jedna od vodećih domaćih IT tvrtki za ovu je akviziciju, drugu u godinu dana (nakon domaćeg Ekobita) izdvojila otprilike 11,4 milijuna eura. Iz Spana objašnjavaju da će dio kupoprodajne cijene ovisiti o poslovnim rezultatima GT Tarkvara u 2023. i 2024. Tom kupnjom Span, naglašavaju iz kompanije, potvrđuje stratešku usmjerenost na daljnji rast i širenje na nova tržišta, konkretno digitalno napredna tržišta Baltika i Skandinavije, a koja pokazuju rastuću potrebu za dodatnom ekspertizom u područjima clouda, odnosno oblaka i kibernetičke sigurnosti.

”Ovom akvizicijom Span ulazi na tržište Estonije, jedne od digitalno najrazvijenijih zemalja Europe. Ekspertiza i tržišna pozicija GT Tarkvare u kombinaciji s našim naprednim cloud i cyber security uslugama odličan su temelj za daljnji rast i razvoj poslovanja na tržištima sjeverne Europe”, ističe Nikola Dujmović, osnivač i predsjednik Uprave Spana. GT Tarkvara pouzdan je partner najvećim tvrtkama u softverskoj industriji poput Microsofta, Adobea, Veritasa i drugih. Iz Spana ističu i da bilježe kontinuirani rast prihoda, a fokusirani su na projekte digitalne transformacije, clouda i kibernetičke sigurnosti. Dobro su pozicionirani u privatnom sektoru, ali i u javnom i obrazovnom.

”Veseli me što će naši klijenti sada imati pristup naprednim cloud i cyber security uslugama temeljenim na Spanovu višegodišnjem iskustvu s velikim, globalnim tvrtkama”, kaže Taivo Remmelgas, vlasnik i član Uprave GT Tarkvare.

Komentirajte prvi

New Report

Close