Riba vam može pružiti mnoštvo nevjerojatnih zdravstvenih prednosti. Na primjer, većina masne ribe sadrži omega-3 masne kiseline, za koje je poznato da smanjuju rizik od srčanih bolesti i pomažu u kognitivnim funkcijama. Omega-3 masne kiseline u ribi također mogu smanjiti nečiji rizik od depresije i poboljšati mentalno zdravlje, piše Eatthis.
Međutim, iako riba ima mnogo zdravstvenih prednosti, ona također može povećati vašu izloženost živi. Zapravo, prema Environmental Health Perspectives, konzumacija ribe kriva je za više od 90% izloženosti živi u SAD-u, a tuna je jedna od vodećih vrsta ribe po sadržaju žive. Ali iako znamo da tuna i druge vrste ribe sadrže živu, je li moguće otrovati se živom ako je pojedete previše?



Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu