Konzumiranje brze hrane može izazvati bol ili učiniti ljude osjetljivijim na bol, čak i ako su zdravi i vitki, piše B92. Studija je pokazala da određene masti u brzoj hrani mogu uzrokovati nakupljanje kolesterola u arterijama, što dovodi do upale, a to je okidač za bolove u zglobovima i čini ljude osjetljivijima na bol.
Poznato je da dugotrajno jedenje brze hrane može dovesti do kroničnog bola, ali sada istraživači poručuju da čak i samo nekoliko takvih obroka može uzrokovati štetu. Studija provedena na miševima pokazala je da se zasićene masnoće u krvi vežu za receptore živčanih stanica, što dovodi do upale i oponaša simptome oštećenja živaca.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu